Ивайло Калфин: Мислим за трайно увеличение на заплатите на социалните работници

8542
Ивайло Калфин: Мислим за трайно увеличение на заплатите на социалните работници
Снимка: БГНЕС

"Мислим за трайно увеличение на заплатите на социалните работници". Това обяви в Търговище министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин, информира Topnovini.bg. Днес той беше на посещение в Търговище, където се срещна с областния управител Светлин Бонев, а след това бе в Дневния център за възрастни хора.

Калфин беше категоричен, че за социалните услуги има нужда от хора и човешки контакт и проблемът не се решава със съкращения, нито с електронни услуги.

Ивайло Калфин: Промените, които правим, са гаранция за повишаване на пенсиите

"Хората възприемат като несправедлива пенсионната система, защото констатират, че доходите не са достатъчни. Доверието, че ще получат д...

„Единственият начин е да се увеличат средствата за работни заплати на работещите в социалната сфера. Това е и в интерес на обществото”, подчерта министър Калфин. „Моята битка е увеличението да се случи в следващата година, да е трайно, а не като еднократен бонус”, заяви той.

Според него няма да се допусне хаос заради предекларирането на доходите на родителите по отношение на социалните помощи за деца.

„Трябва да успокоя всички граждани, че никой няма да загуби средствата. Ще създадем такава организация, че да се избегнат струпвания на много хора и всеки да си подаде документите”, посочи министърът и уточни, че такава възможност ще бъде дадена още преди Нова година.

Относно евентуално увеличение на детските надбавки той посочи, че в момента се довършват консултациите с Министерство на финансите, след което до края на месеца трябва да бъде готов и бюджетът за 2016г. и едва тогава може да се говори има ли такава възможност.

Ивайло Калфин натри зловещо носа на манипулиращия Местан

Днес бях на посещение в Старозагорско, в Раднево и се срещнах със социалните работници там. Видях хора, които много уважавам. И затова ...

„Заложил съм няколко места, които според мен трябва да се случат, но не искам да ги коментирам, преди да имам увереност за тях”, каза министър Калфин.

Пред обитателите на дневния център за възрастни хора социалният министър обяви, че през следваща година с европейски средства по програми ще се работи за услуги за оказване на помощ в семейни условия и за създаване на старчески домове.

Визитата на Калфин в Търговище ще приключи със среща в заводите за стъкло край града.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com