"Изчезналите" бижута на израелски граждани са намерени

11463
"Изчезналите" бижута на израелски граждани са намерени

Бижутата на пострадалите при атентата в Бургас израелски граждани, които по-рано бяха обявени за "изчезнали", са намерени. Те се намират в болницата "Ичилов" в Тел Авив, съобщи сайтът YnetNews.

По-рано сайтът съобщи, че Израелското посолство търси бижутата взети от ранените при терористичния акт израелски граждани, докато са се намирали в болница.

Приятели на Гилат Коленги, която загуби съпруга си при атаката, заявиха пред YnetNews, че екипът спасители са взели нейната диамантена огърлица, както и нейния сватбен и годежен пръстен. Бижутата не са й върнати.

В отговор израелското посолство е обещала да работи за откриването на бижутата.

На 18 юли /сряда/ малко след 17.00 часа беше взривен автобус с израелски туристи, които току-що бяха кацнали на летище Бургас, за да прекарат отпуската си в нашите черноморски курорти.

При кървавата баня загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса, който е българин, и още един човек, за когото се предполага, че е извършил атентата. При инцидента бяха ранени 35 души, от тях 34 бяха транспортирани на следващия ден до Израел. Бомбата, която е задействал атентаторът-самоубиец, е била с три килограма тротилов еквивалент.

В разследването на българските власти оказват помощ техни колеги от Израел и САЩ.

Отговорност за бургаската трагедия, която разтърси България, Израел и целия цивилизован свят, пое малко известната групировка "Каидат ал-Джиха" /Qaedat al-Jihad; Каида ал Джихад; Ал Каида Джихад; "Базата за джихад" или неточния превод на български "Основа на джихада".

Редактор: Георги Иванов

Останките на атентатора остават в Бургас

Останките на предполагаемия атентатор от летище Бургас остават за антропологичен анализ в бургаската болница. Това съобщи съдебният лек...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com