Изкуствени неравности по пътя ще спират гонките в Пловдив

5425
Изкуствени неравности по пътя ще спират гонките в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Кметът на Пловдив Иван Тотев съобщи, че изкуствени неравности по обновените булеварди ще спират бясното шофиране в града. 

"Имах среща с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която ми съобщи, че градът ни е на едно от първите места по катастрофи със загинали. Със сигурност новите пътища въздействат на шофьорите да карат по-бързо", коментира градоначалникът, цитиран от "24 часа".

Той също станал свидетел на неразумно каране. В неделя минал с колата си през тунела. "Карах с 60 км/ час, а от дясно ме изпревари автомобил поне със 100 км/ч. Нямаме намерение да толерираме високите скорости в Пловдив", отсече Тотев. В близките дни предстояла среща между него и новия областен шеф на полицията Христо Разсолков. На нея щели да бъдат набелязани мерки срещу високите скорости в града.

При встъпването на Разсолков в длъжност миналата седмица главният секретар на МВР Георги Костов обяви, че Пловдив изпреварва по катастрофи със смъртни случаи дори София. От началото на годината кървавите инциденти в града били 40 - с 8 повече от столицата.

Комисия щяла да обходи местата, където се развиват високи скорости и да определи какви мерки да се вземат. Една от тях е повдигане на пешеходни пътеки, както и по-доброто им осветяване.

Тотев даде старт на реконструкцията на "Асеновградско шосе" от изхода на Пловдив до караулката на КАТ. Отсечката попада в територията на община "Родопи".

Двама души загинаха при катастрофа между Пловдив и Първомай

Двама души загинаха при катастрофа, станала късно снощи в района между Пловдив и Първомай, информира bTV.  Заради проливните дъжд...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Добри новини за храните на борсите
Добри новини за храните на борсите

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния...