X
 
 

Жалба за 1.25 млрд. евро срещу фирмата, която иска да застрои Корал

2123 0
photo of Жалба за 1.25 млрд. евро срещу фирмата, която иска да застрои Корал
Снимка: Facebook/Atanas Rusev
Сдружение "Да запазим Корал" е внесло първата жалба с основателна възможност за глоба в значителен размер по регламента за защита на личните данни в България срещу Ибердрола Инмобилиария. Това съобщават от сдружението в съобщение до медиите.

Припомняме, че именно испанската фирма иска да строи на плажа. Според съобщението на "Да запазим Корал" потенциалният материален интерес е в размер на 1.25 милиарда евро, тъй като световният оборот на фирмата е 31.2 милиарда евро за миналата година и при наличие на нарушение глобата е в размер на 4% от него.

Испанската компания Ибердрола Инмобилиария представи позицията си за Корал

Испанската компания Ибердрола Инмобилиария (Ибердрола недвижими имоти) изпрати писмо до медиите в което представя позицията си относно ...

От него става ясно още, че българското дружество на "Ибердрола" е обявило на един от колове на своята ограда, която загражда имот, попадащ в дюните на плаж "Корал", че е поставило фотокапани за неподозиращите плажуващи.

"Така те ще бъдат лично идентифицирани, без тяхното съгласие и анализираните снимки ще бъдат изпращани в РПУ Царево, съобщава табелата", пишат още от организацията.

"За плажуващите на плаж “Корал”, които тръгват от плаж “Корал” по общинския път и попадат в територия на фотокапаните, този факт е силно обезпокояващ, особено след като те разбират за това едва излизайки на асфалтовия път. Техните снимки “по бански” са уловени от фотокапаните на мултимилиардната фирма “Ибердрола” и изпратени в РПУ Царево, дефинитивно съобщава винилът опънат върху телта на дървеното ограждение", се казва в съобщението.

Това заснемане на биометрични данни на плажуващи от заложените фотокапани без тяхното съгласие е особено изненадващо, след като "Ибердрола" е написала, че разрешава пешеходното преминаване през своя имот.

Бетонираха плажа на къмпинг "Юг", алармират от сдружението "Да запазим Корал" (СНИМКИ)

Едно от последните незастроени кътчета по българското Черноморие беше залято с бетон в седмицата преди Великден. Къмпингът "Юг", в севе...

"Следва комисията за защита на личните данни да направи детайлно разследване на казуса, с цел да установи дали има нарушения по регламента за защита на личните данни и в частност да провери:

1) Дали има нарушение засягащо основните принципи за обработване на лични данни, включително условията, свързани с даването на съгласие, в съответствие с членове 5, 6, 7 и 9 от ОРОЗД;

2) Дали има нарушение на правата на субектите на данни, съгласно членове 12—22 от ОРОЗД,

3) Дали има риск от предаването на лични данни на получател в трета държава или международна организация, съгласно членове 44—49 от ОРОЗД", завършват природозащитниците.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители