Жена научи, че наследява апартамент заради дълг

4039
Жена научи, че наследява апартамент заради дълг
Снимка: iStock/Guliver

Жена от София разбрала, че е собственик на жилище, след като получила призовка за длъжник. За куриозния случай разказва пред в. "Монитор" частният съдебен изпълнител Стоян Якимов. Дамата не поддържала никакви отношения с баща си още от раждането си. Родителят обаче бил длъжник по изпълнително дело, но в хода на производството починал.

„Издирвах наследниците му – тази жена се оказа единственият наследник. Конституирах я на мястото на длъжника. Задължението не беше много голямо, имаше наложена възбрана върху апартамент. От нас разбра, че баща ѝ е починал и че е наследник на дълг и жилище.

Тя изплати дълга и се оказа собственик на апартамент. И беше изключително благодарна, че ние сме я издирили. Дойде, благодари ни, беше доволна от нашата работа“, разказва Якимов пред „Монитор“. Той е категоричен, че на пазара на недвижими имоти тенденцията е за увеличаване на сделките.

Експерт: Сега е добър момент за сделки с имоти

Експерти са категорични, че сега е добър момент за покупко-продажба на жилище, тъй като цените са достигнали до нивата през кризата от ...

„Преди много дълго продавахме такива недвижими имоти, по време на икономическата криза продавахме имоти с години. В последните 2-3 години има много голям интерес, защото е много голямо разгласяването на публичните продани и участват множество кандидати“, допълни още Якимов.

Според неговите данни имотите се продават на първа, максимум втора продан. Има много желаещи и се вдигат цените, което е в интерес и на кредитора, и на длъжника.

„Случай от преди 2 дни - жилище в непрестижен квартал на София в много лошо състояние, ипотека имаше върху жилището. При задължение 90 000 лв. продадохме имота за 70 000 лв. Жената длъжник се обади в кантората да пита как е минал търгът. Беше й обяснено, че е продаден имотът. Беше изключително щастлива и благодарна.Каза, че това й е подарък за 8 март, защото сега й остават доста по-малко задължения.

По време на кризата имаше повече продажби на цехове и производствени сгради, сега основно продаваме жилища и офиси. В София пазарът е по-различен от провинцията. Ние нямаме животни за продан, например“, разказва още частният съдебен изпълнител.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com