X
 
 

Жители на столичния кв. "Младост" излизат на протест заради санирането

1972 0
Жители на столичния кв. "Младост" излизат на протест заради санирането
Снимка: Тихомир Иванов/Facebook
На протест излизат жителите на 4 блока с над 400 апартамента в столичния квартал „Младост“, съобщава БГНЕС. Хората ще изразят недоволството си на 26.01.20 г. от забавеното саниране на жилищата им по Националната програма за енергийна ефективност. Те са решили да протестират заради решението на новоизбрания кмет архитект Стефан Стефанов да обезсили приключилия конкурс и да започне конкурсната процедура отново.

„Това разтакаване не ни е необходимо и ние приемаме това като чиста клептокрация“, заявяват протестиращите. Процедурата по санирането на блоковете 451, 457, 220А и 213 е започната още преди 5 години. „За това време вече имаме 4-ти кмет на район "Младост", като през целия този период преодоляхме всички административни пречки. В момента са приключили процедурите и има избрани изпълнители за 4 блока, като очаквахме да започне строителството всеки момент. Но отново администрацията се постара да ни разочарова с решението си. В декларацията си недоволните граждани пишат "НОВ КМЕТ - НОВ КОНКУРС".

Кметът на "Младост" отвърна за санирането на 7 блока: Искат да пусна компроментирана обществена поръчка

Не е вярно, че процедурата за саниране на седем блока в "Младост" (бл. 7, бл. 52, бл. 201, бл. 213, бл. 220А, бл. 451, бл. 457), заради...

Протестът ще се проведе зад блок 451 утре (26.01.20 г.) от 12:00 ч. Там по същото време ще бъде проведено и общо събрание на Сдружението на собствениците, на което е поканен и кметът на района – архитект Стефан Стефанов. Хората възнамеряват да му посикат обяснение защо решава да провежда нова процедура, което отново ще забави санирането на блоковете им. Протестиращите подчертават, че не симпатизират на нито една политическа сила и протестът им не е политически – за тях е важно администрацията де се води главно от интересите на гражданите и да не ги бави излишно.

Припомняме твърдението на Стефанов, че процедурата все още не е приключила. По думите му, именно той е назначил комисия, която разглежда офертите и все още не е предоставила окончателния доклад.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално