Йовчев: За четирима бежанци има съмнение, че са заплаха за националната сигурност

19837
Йовчев: За четирима бежанци има съмнение, че са заплаха за националната сигурност
Снимка: БГНЕС

Има четири лица, за които имаме съмнение за това, че пребиваването им на наша територия би могло да породи заплаха за националната сигурност. Това каза пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, предаде „Фокус”.

„Те са настанени в места за настаняване от затворен тип и ще бъдат предприети съответните процедури за тяхната екстрадация”, заяви министърът.

Той не посочи от кои държави са те.

„През тази година темповете на екстрадиране на лица са по-добри, отколкото през миналата”, добави Йовчев.

Йовчев: Възможно е да се реформира МВР

Възможно е да се реформира МВР. Това каза в интервю за предаването на бТВ „Лице в лице” Цветлин Йовчев – министър на ...

Към момента по-голямата част от бежанците са от Сирия, обясни вицепремиерът.

Имаме разработен и вариант за частични преградни съоръжения на границата. Едно такова решение може да бъде взето от Народното събрание, с отчитане на абсолютно всички странични ефекти, до които може да доведе. Към момента, едно такова решение ще отнеме много време, доста средства и не съм убеден, че по този начин ще съумеем да решим проблема с бежанците, заяви Йовчев. Според министъра, това е въпрос, който подлежи на обсъждане.

„Очакваме конкретната сума на помощ от ЕК да бъде обявена скоро. Търсим и имаме идеи за нови помещения. За по-малко от месец ще има нови места, които ще разкрием”, добави той.

„Предприемаме доста мерки. В някои случаи има неща, които излизат извън рамките на МВР. В момента работим активно с участието на всички институции. Опитваме се да направим това, което е възможно да бъде направено. Това е проблем, който трябва да бъде решен на национално ниво, без оглед на всякакви политически пристрастия. Трябва да се обединим около едно решение и да вървим нататък, независимо колко тежко ще бъде то”, подчерта министър Йовчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество