Кал завлече кола и притисна къща в Родопите, евакуираха две жени

3193
Кал завлече кола и притисна къща в Родопите, евакуираха две жени
Снимка: Веселин Стефанов

Свлачище се спусна към къща в родопското село Давидково. Две възрастни жени, които са били вътре, са евакуирани през нощта, съобщи кметът на община Баните Милен Белчев. Жените са вече при техни роднини, а днес с техника ще опитат да овладеят ситуацията.

В друго село – Малка Арда, свлачище е свалило паркирана лека кола от горната до долната улица и е срутило плевня. Пътят Смолян – Баните е бил затворен за 3-4 часа през нощта, сега е вече разчистен. Кметът обясни, че и към  момента машините продължават да работят в селото.

Смолян и Ардино също влязоха в бедствено положение

Тежка е обстановката в цялата област Кърджали. Сняг продължава да вали интензивно. В Ардино е обявено бедствено положение. Информацията...

През нощта заради свлякла се земна маса е бил затворен и пътят Гълъбово – Баните през село Вишнево. Два електрически стълба са паднали в село Стърница и по тях още тече ток. Екипи на ЕВН са се насочили към мястото, за да изключат електрозахранването. Четири села са без ток към момента - Стърница, част от Давидково, Босилково, Глогино и Вълчан дол, информира Белчев.

От Агенция "Пътна инфраструктура съобщиха, че продължава работата за премахването на падналите от тежкия сняг дървета по пътищата около КК Пампорово. Поради обилния снеговалеж и усложнената обстановка в област Смолян все още е ограничено движението за всички моторни превозни средства през проходите „Пампорово“ и „Превала“.

Припомняме, че през нощта, със заповед на областния управител Недялко Славов, в областта бе обявено бедствено положение. Падналият тежък и мокър сняг е повалил множеството дървета и поради това е ограничено движението за всички превозни средства по третокласните пътища ІІІ-861 от 31-ви км (граница с област Пловдив) до разклона за Национална астрономическа обсерватория, както и по път III-8631 Момчиловци – Славейно – Момина вода.

Екипи работят за отстраняване на падналите дървета, за да може снегорините колкото се може по-скоро да започнат почистването на отсечките и движението по тях да бъде възстановено, уточниха от пътната агенция. Всички автомобили, пътуващи в област Смолян, е необходимо да са с вериги. Ограничено е преминаването на тежкотоварните камиони над 12 тона през прохода „Рожен“, както и движението на МПС с ремаркета и полуремаркета.

15 см сняг натрупа в Смолянско

До 15 см достига новообразувалата се снежна покривка във високите планински части на Смолянско, съобщиха от Титан Клинър.Проходими при ...

АПИ апелира шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват само с автомобили, подготвени за движение при зимни условия. Да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като не предприемат изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми, затруднява работата на снегорините и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори. Близо 500 специализирани машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през изминалата нощ.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време на телефон 0700 130 20.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Георги Милков: Нетаняху има свои причини да нападне Иран

Тихомир Безлов: От изборите в Австрия зависи дали ще влезем изцяло в Шенген

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com