Калина Илиева сама е фалшифицирала дипломата си

4126
Калина Илиева сама е фалшифицирала дипломата си

След разследване, продължило близо година и половина, Софийската районна прокуратура обвини бившия шеф на фонд "Земеделие" Калина Илиева, че сама е фалшифицирала дипломата си за висше образование. Илиева е с мярка за неотклонение "подписка", предаде БГНЕС.

Освен че е надписала и подписала сама дипломата си, Калина Илиева се е възползвала и от още 4 фалшиви документа, свързани основно с нейното висше образование. Авторът на тези документи обаче е неизвестен, казаха от Районната прокуратура.

До 8 години затвор чакат Илиева, ако бъде доказана вината й. От прокуратурата обясниха, че случаят все още е при разследващия полицай и не могат да отговорят на въпроса какви обяснения е дала Илиева.

Делото срещу нея започна след слухове, че няма висше образование. Илиева отхвърли обвиненията и обясни, че има диплома за магистър по икономически комуникации от Берлинския институт, която е легализирана от Министерството на образованието. Прокуратурата обаче така и не успя да открие оригинала на документа й за висше образование. Наскоро от Висшия институт по техника и икономика в Берлин официално оповестиха, че Калина Илиева никога не е посещавала лекции във Висшето учебно заведение. Информацията е на БНР.

 

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com