Капана има нова визуална идентичност

16643
Снимки: Фотограф: Михайл Новаков

 


Известният в миналото като „занаятчийският квартал“ на град Пловдив - Капана - от днес има свой официален символ или логознак, с който започва изграждането на новата му визуална идентичност и превръщането му в първия квартал на творческите индустрии в България.

Логознакът на Капана бе избран от над 200 предложения чрез международния конкурс ABSOLUT KAPANA LOGO, организиран от ABSOLUT VODKA и ONE DESIGN WEEK с подкрепата на Община Пловдив - кандидат за Европейска столица на културата 2019. Конкурсът бе отворен за участие между 29 май и 22 юни и приключи с изключителен успех - над 150 участници и над 200 предложения от България, Австрия, Франция, Италия, Англия, Холандия, Швейцария и Индия.

Ясни са победителите в Националния конкурс за велостойки

Проектът на Мария Петрова и Катерина Граменова  спечели наградата на журито в Националния конкурс за велостойки, организиран от ON...

ABSOLUT VODKA харесва, подкрепя и създава изкуство. Капана прави първия сериозен опит у нас за преобразяване в квартал на творческите индустрии. Знаехме, че можем да участваме в този процес. За ABSOLUT VODKA личната, но и пространствена трансформация чрез изкуство е висока ценност, особено когато става с енергията на много хора. Така създадохме конкурса за нова визуална идентичност на Капана. Радваме се, че срещнахме партньорството на One Design Week и подкрепата на община Пловдив. Резултатът е наистина впечатляващ. Благодарим на всички участници! - споделя Полина Влахова, маркетинг директор Перно Рикар България.

Журито на ABSOLUT KAPANA LOGO избра 20 финалисти, чиито предложения от днес са подредени в изложба, открита преди броени часове в центъра на град Пловдив, в пешеходната зона на ул. “Княз Ал. Батенберг”. Изложбата може да бъде разгледана до 6 юли.

Радвам се, че имахме възможност да участваме в организацията на конкурс, предизвикал толкова голям интерес. ONE DESIGN WEEK и ЕДНО имат дългосрочни планове, свързани с развитието на Капана и превръщането му във витален творчески център. Наличието на собствена и оригинална визуална идентичност ще направи мястото по-разпознаваемо и ще привлече още добри идеи, артисти, културни институции към амбициозните планове за развитие на кварталa. Приятно изненадана съм и от броя на наистина добрите предложения, които получихме от участниците в конкурса, заяви Бояна Гяурова, директор на ONE DESIGN WEEK.

Победителят в конкурса ABSOLUT KAPANA LOGO е Васил Илиев. Той печели голямата възможност да разработи визуалната идентичност на един от най-старите занаятчийски квартали в България, който вече започна своята трансформация в първия квартал на творческите индустрии у нас. Победителят отнася и наградата от 5000 лв, осигурена от ABSOLUT VODKA, създател и организатор на ABSOLUT KAPANA LOGO.

Издателство "Емас" стартира конкурс за любим книжен герой

Освен пролетно настроение, тази година месец май може да донесе и чудни книжни награди. На първи май стартира конкурсът за деца на изда...

Останалите финалисти в първия по рода си конкурс са: Илия Груев, Иван Христов, Васил Илиев, Борис Братков, Теа Спири, Иван Филипов, Александра Иванова, Красимир Даскалов, Уолтър Сантомауро, Веселин Димитров, Елена Калпакчиева, Мариска Фъркет, Дияна Николова, Кристина Маринова, Unitworks, Мила Лозанова, Георги Стоянов, Стоян Нитров, Росен Такев и екипът от трима души - Васил Кръстев, Мила Иванова и Цветомир Павлов.

----------------------------------------------------------------------

Повече информация за международния конкурс ABSOLUT KAPANA LOGO, за неговия регламент, жури, протичане, финалисти и победител можете да нaмерите на неговия официален уеб адрес www.absolutkapana.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com