Kaufland България започва предлагането на хляб с жива квас

5525
Kaufland България започва предлагането на хляб с жива квас
Снимка: Kaufland

Kaufland България започва предлагането на серия хляб с жива квас. Три изцяло нови продукта ще допълнят богатото портфолио на пекарните в хипермаркетите на веригата, първоначално в София и Варна. Клиентите вече могат да закупят прясно изпечен пшеничен и многозърнест хляб с жива квас в различни видове форми. В отговор на тенденциите на пазара и нуждите на своите клиенти, веригата въвежда още една новост в своя асортимент - хляб от  твърда пшеница, която е богата на хранителни вещества, важни за благосъстоянието на човешкото тяло като протеини, минерали и антиоксиданти.

С цел да се гарантира високото качество, преди да достигнат рафтовете в хипермаркетите на Kaufland България, новите продукти преминават през сериозни проучвания и тестове. Всички видове хляб с квас са замесени със селекция от най-добрите български брашна, смлени на каменна мелница. За приготвянето им са използвани само висококачествени съставки, а естественият квас е получен в резултат на дълъг ферментационен процес, който отнема 24 часа. По този начин новите артикули в асортимента на Kaufland България се отличават с автентичен вкус, визия и аромат.

Благодарение на живата мая, с която майсторите пекари приготвят хляба, той се отличава със своята  въздушност, специфичен вкус и редица ползи за организма. Естественият квас е жива култура, в която живеят в симбиоза млечно кисели бактерии и диви дрожди. Хлябът с квас има специфичен кисело-сладникав вкус заради наличието на ферментиралия продукт, чрез който се получава естествено редуциране на глутен. За създаването му са необходими чиста вода и качествено брашно без добавки, подходящ съд, търпение и любов.

Чрез предлагането на хляб с жива квас с дълъг ферментационен процес от 24 часа Kaufland за пореден път доказва стремежа си към новаторство в своята продуктова гама. Обогатяването на асортимента е и поредна стъпка от последователните усилия на компанията да удовлетворява изискванията и нуждите на потребителите. Чрез предлагането на хляб с жива квас веригата отговаря на тенденциите към по-здравословно хранене и търсене на висококачествени продукти, при това на достъпни цени. Осигуряването на качествен и разнообразен асортимент на отлични цени е едно от най-важните клиентски обещания на Kaufland. Търговската верига има портфолио от 20 000 артикула в най-големите си обекти в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com