X
 
 

КЕВР започна проверка на ВиК-Стрелча заради проблема с водата

1123 0
КЕВР започна проверка на ВиК-Стрелча заради проблема с водата
Снимка: БГНЕС
Комисията за енергийно и водно регулиране започна проверка на ВиК-Стрелча, предаде БГНЕС.

„Във връзка с публикувани информации в национални медии за преустановено водоснабдяване за потребители от гр. Стрелча, КЕВР започна проверка за изясняване на обстоятелствата по случая“, се казва в съобщението на регулатора.

Кметът на Стрелча иска пари за водопровод, но не може да каже колко

Няма как да кажем точна стойност (бел. ред. – колко пари трябват), но ще почнат работа проектанти, за да направим проект и да го ...

С писмо на председателя на КЕВР до управителя на „Водоснабдяване и Канализация-С" ЕООД, гр. Стрелча се изисква в 3-дневен срок дружеството да представи становище.

ВиК операторът трябва да изготви писмен доклад за населените места и броя на жителите, засегнати от нарушеното водоснабдяване, за експлоатационното състояние на поддържаните ВиК активи, компрометираните водоизточници, както и за броя и резултатите от взетите проби за качество на питейната вода от момента на възникване на проблема.

Дружеството следва да информира подробно и за установените причини, довели до рязко влошаване на качеството на предоставяната водоснабдителна услуга.

Копие на писмото на КЕВР до „ВиК-С" ЕООД, гр.Стрелча е изпратено и до кмета на гр.Стрелча Стойно Чачов.

Бедствено положение в община Стрелча

Кметът на Стрелча обяви бедствено положение на територията на общината. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пазарджик от...

Средногорският град обяви бедствено положение. Частично са разрушени подпорните стени на единствения водопровод захранващ града и пречиствателната станция.

„Една тръба ФИ 200 като размер, етернитова, канцерогенна и опасна за здравето на хората. Не е подменяна дори и метър от нея в рамките на 72 години“, заяви кметът на общината Стойно Чачов.

На места тръбите са разрушени, а на други са запушени с тиня и кал. Това е причината за цялостното спиране на водата в Стрелча, допълва кметът.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители