"Клубът на хотелиера": Подкрепяме Валери Симеонов за действията му в Слънчев бряг

6977
"Клубът на хотелиера": Подкрепяме Валери Симеонов за действията му в Слънчев бряг
Снимка: БГНЕС

Ние, членовете на СНЦ „Клубът на хотелиера“ изразяваме категоричната си подкрепа и приветстваме Валери Симеонов за смелостта му да пристъпи към действие за разрешаване на проблема с шума в к.к. Слънчев бряг.

Той е първият български политик от всички досегашни ресорни вицепремиери, който предприема действия по разрешаване на тежките проблеми, останали от наследството на прехода, в най-големия курорт в България. Това се казва в отворено писмо на членовете на СНЦ "Клубът на хотелиера", изпратено до медиите.

Министерството на туризма се разграничи от Валери Симеонов

Проверките на Министерството на туризма са само по отношение на плажовете, не на хората и нямат нищо общо с тези на вицепремиера Валери...

"От години ние се стремим да разрешим на тези проблеми в курорта и сигнализираме различните институции за фрапантни нарушения на законите на Република България. Намесата на вицепремиера Симеонов е повече от необходима, тъй като правилата и законите не се спазват и години наред сме свидетели на регулаторната немощ на държавата и скандалната демонстрация на действия в противоречие със законовите разпоредби от страна на длъжностни лица и административни органи. Възмутително е наглото и агресивно поведение на "потърпевшите" - шепа хора, представители на бизнеса и клиенти, които отказват да приемат, че в курортния комплекс всъщност почиват туристи, които не посещават нощни заведения.

През последните години усилено се тиражира от медиите, че „Слънчака“ е място за евтин алкохолен туризъм, а ние хотелиерите, упражняващи тази дейност на територията на комплекса, категорично заявяваме, че това не отговаря на обективната реалност. Делът на младежите посещаващи курорта в периода 20 юли – 10 август е едва 8 - 12% от общия дял туристи. В изследване на нагласите на туристите посещаващи Слънчев Бряг, поръчано от Booking.com, над 67% от интервюираните туристи от пазари като Великобритания, Русия и Германия заявяват, че възприемат курорта като място за семейна ваканция, и че биха го посетили отново с децата си.

Комплексът от заведения Какао Бийч не е Слънчев бряг, а неговите гости не са гости на нашите хотели!

Ето защо, всички ние имаме следните изисквания:

Собственици на дискотеки: Заведенията се проверяват избирателно

При избора на обекти за проверки има избирателност. Това каза председателят на УС на Съюза на собствениците в "Слънчев бряг" Елена Иван...

Да се спазват правилата заложени в нормативните документи за силата на звука и височината на децибелите, които са допустими за питейните заведения и да важат за всички.

Да се спазват разпоредбите регламентиращи озвучаването на откритите питейни заведения след 24.00 часа и да важат за всички.

СНЦ „Клубът на хотелиера“ е сдружение с нестопанска цел, чиято мисия е да работи за развитието на туризма в к.к. „Слънчев бряг“ и решаването на проблемите, които пречат да се достигнат не само средните, но и високите нива на предлаганите туристически услуги”, заявяват в писмото си членовете на клуба.

Писмото е подписано от 27 членове на СНЦ „Клубът на хотелиера“: Радостин Дачев, Златка Миткова, Владимир Тенев, Дамян Милков, Филип Лисков, Лили Клисуранова, Юлия Узунова, Петър Петмезов, Радостина Симеонова, Христо Димитров, Цветан Стойков, Мария Арнаудова, Кирил Панчуков, Божидар Андреев, Венелин Ташев, Ангел Петров, Илиян Тодоров, Стоян Колев, Красимира Мешинова, Делян Желев, Валентина Косева, Цветан Рачовски, Сергей Елфимов, Диана Иванова – Колчева, Кирил Янков, Милко Рушанов, Дмитрий Шубин", завършва писмото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com