Кметът на Белене пред Actualno.com: Случаят с бежанците се използва предизборно

2541
Кметът на Белене пред Actualno.com: Случаят с бежанците се използва предизборно
Снимка: http://belene.net

Непълни и липсващи документи, без които нямаше по какъв начин да регистрираме семейството. Така кметът на община Белене Милен Дулев обясни пред Actualno.com защо градът не прие сирийско семейство, което искаше да се засели там.

Припомняме, че жителите на Белене скочиха срещу срещу 4-членно сирийско семейство, пожелало да се засели там. Случаят е идентичен с този в Елин Пелин - става дума за чужденци, които са получили статут и имат право да пребивават постоянно у нас. Това им предоставя пълна свобода да избират в кой град или село да живеят. Не така обаче мислят местните управници. Кметът на общината беше призован от близо 200 жители да не регистрира адресно бежанците.

Митинг пред президентството в подкрепа на католическия свещеник в Белене Паоло Кортези

От 12 часа, пред президентството, ще има митинг в подкрепа на католическия свещеник в Белене Паоло Кортези. Той беше приютил сирийско ...

Кметът обясни, че чужденците не са подали заявления за адресна регистрация, но са депозирали в кметството писмо от агенцията за бежанците. Това е стандартен документ, който агенцията издава на всички, придобили статут. "Към общинска администрация е трябвало да подадат пълен комплект документи, а те не са подали даже и 1/3 от тях", добави Дулев пред наш репортер.

"Ние не сме отказвали. Просто нямаше какво да направим, освен да излезем със становище, че не са пълни документите. Нямало е натиск от гражданите, ние спазваме рамките на закона" - така градоначалникът отговори на въпрос за евентуален натиск от граждани върху него.

Относно сваленото доверие от "Нова Република" към него, Дулев заяви: "Това е предизборно, нямам никакви притеснения, продължаваме да работи без проблеми".

Според него политиците ни използват случая за да си правят личен пиар за предсрочните парламентарни избори. "Това е главната причина да има такова напрежение в момента", категоричен беше той.

Отец Паоло Кортези напуска България - заради скандала в Белене

Станалият доста популярен с инициативите си в България отец Паоло Кортези, последната от която беше да приюти в Белене сирийско семейст...

Относно отец Паоло Кортези, който напусна България, след като опита да приюти семейството, но получи смъртни заплахи, кметът заяви: "Нямам информация за такива заплахи". 

На въпрос дали е налагал натиск на отеца да напусне, Дулев каза: "Не искам да говоря, защото нещата стават лични".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com