Кметът на Кюстендил с отпор срещу мюфтийството

4661
Кметът на Кюстендил с отпор срещу мюфтийството

В Кюстендил протестират пред съда. Поводът са заведени искове на мюсюлманското вероизповедение за няколко терена. Сред тях са мястото, на което се намира паметникът на Ильо войвода, джамията "Фатих Мехмед", музей и почивен дом.

"Това са провокации, надявам се да не са политически. Това са хора, които искат да заявят едва ли не, че цяла България все още е тяхна. Те утре ще поискат българския парламент, българския съд, българските храмове и ние не можем да допуснем това", обясни пред БНР кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Кюстендил въстава: Мюсюлманите искат терена с паметника на Ильо Войвода

Общински съветници от Кюстендил организират мирен протест срещу заведено дело от страна на Мюсюлманско изповедание в Република България...

"Тук сме не за да оказваме натиск, а като граждани - да възразим срещу тези несправедливи искания. Нито България, нито Кюстендил са били някога на мюфтийството и мюфтийските настоятели, за да продължават с провокациите. Вече 23 години тези хора не се отказват да провокират гражданите и затова сме тук. Това е позицията на протестиращите", допълни той.

Петър Паунов посочи още, че не очаква съдебното решение да не бъде в полза на града, тъй като според него юридическите аргументи исканията на мюфтийското настоятелство са абсолютно несъстоятелни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com