Книгата „Родопите – в търсене на корените” пред публика първо в Смолян

16234
Книгата „Родопите – в търсене на корените” пред публика първо в Смолян
Снимка: Христо Балабанов

Единият от авторите Гавраил Гавраилов обяви, че именно Смолян е избран за пърив град, където се представя новата книга. Премиерата ще бъде в четвъртък, на 20 март в планетариума, от 17.30 ч. По думите на автора Смолян е избран за първи град по колко причини. Те са, че градът е регионален център на Средните Родопи, а другият съавтор на книгата Александър Караджов е от Смолян, тук е роден и тук работи и живее, информира focus-radio.net.

Изборът пък представянето да бъде в планетариума е по повод поканата, която са получили от институцията за Международния ден на планетариумите премиерата на книгата „Родопите – в търсене на корените” символично да стартира именно от звездната институция.

Животновъдството в област Смолян започва да се възражда с бавни темпове

Довод за тези твърдения е нарасналият през последните години интерес към отглеждането на родопско говедо. Според директорът на Областн...

По думите на Гавраилов книгата е първият по рода си пътеводител за новия туристически регион Родопи и обхваща информация за цялата планина, поднесена по нестандартен начин и с лично отношение към бъдещето на туризма в региона. След премиерата в Смолян, книгата на следващия ден в петък, ще бъде представена в Чепеларе. Ще се комбинира с откриване на изложба на Велина Христова, която е създала и корицата на книгата.

До края на месец март ще бъде представена в Добрич, а на 8 април във Варна. Гавраилов уточни, че през месец април ще започне турнето им в големите областни градове в страната – Варна, София, Пловдив, Стара Загора и Бургас, като предстои датите да бъдат уточнени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com