Коментар №1 на седмицата: Пет родолюбиви идеи за Юнак Цончо от "Възраждане"

2964
Коментар №1 на седмицата: Пет родолюбиви идеи за Юнак Цончо от "Възраждане"

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра над 4000 ваши прочитания в Actualno.com.


Депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев се похвали, че при влизането в новия кабинет, който му е бил предоставен като председател на парламентарната комисия по туризма, заварил европейското знаме вътре, заедно с българското. Това го скандализирало и го свалил - хъш. До българското вече стърчи само гол пилон. Колкото да напомня за злия ЕС, който Юнак Цончо обезглави с един удар. И за да не остане подвига му незабелязан си го качи във фейсбук - тези геройства не са като едно време, да чакаш Захари Стоянов и Вазов да ти обърнат внимание, че да получиш глътка безсмъртие. Удряш и после веднага у фейса. 

Тъй като ние широко подкрепяме патриотизма, изразяван на елементарно ниво, патриотизмът, който е невеж към всичко друго, освен към разиграването до откат на пет символа, смятаме, че трябва да подкрепим Юнак Цончо и да му предложим и други родолюбиви идеи. 

1. Ботев на прасеца 

Изографисването на Ботев на прасеца би могло да спомогне значително за повишаването на родолюбивия дух в парламентарната комисия по туризма. Добре известно е, че нашият велик поет, изобразен върху нечий космат прасец, предизвиква анатомично-отечествен фурор. Така Ботев се очертава при всяка стъпка, подкрепя пешеходството и дава кураж и боен дух. Само да не те накарат да произнесеш пет негови стихотворения и да лъсне, че малкото, което си научил в училище, вече се е изпарило. Щом ти е на прасеца, значи ти е и в главата - това е закон. 

2. Тричане 

Както самият Костадинов предложи неотдавна, онези, които не попадат в графата "родолюбци", а влизат в графата "национални предатели" (той ги определя), трябва да бъдат подлагани на тричане. И какво по-представително място за опозоряването им, освен парламентарната комисия по туризма. Село Бродилово е на майната си, там и да те тричат, никой няма да разбере, ще изядеш бой и бесене за тоз дет духа, затова - пред всички, в парламента.

3. Да се позапали туй-онуй

Оставяме на въображението на Юнак Цончо кое точно; във всеки случай нещо трябва да се изгори. Да се запали с родолюбив пламък, ако може. Едва ли трябва да е чак човек, но символи за горене в парламента бол, достатъчно е само малко да  разгледаш. 

4. Бойна възстановка

Знае се, че няма нищо по-повдигащо духа от бойни възстановки, в които хора, които ползват смартфони, се преобличат в доспехи, цъфват някъде с мечове и симулират, че се млатят, за да пресъздадат историческо сражение, след което ползват отново смартфони и шерват снимки от боя. Това е по-ефективен начин историята ни да предизвика родолюбиви пориви, отколкото, например постановката "Хъшове" в Народния театър или препрочитането на "Записки по българските въстания". Парламентарната комисия по туризма би могла да се превърна в подобно бойно поле, което да разиграва паметни български битки, като е излишно дори да обмисляме друга хореография, освен тази, в която депутатите от "Възраждане" са славните българи, а останалите - чуждоземни навлеци, бой по главата, нещастници!

5. Закон за туризма с декларации 

Както отбеляза Иван Бакалов, точно пък в сферата на туризма да свалиш знамето на ЕС може би не е най-добрият начин да стимулираш туристически вълни да разгледат страната. Но млъкни сърце - време е за декларация за чуждестранните посетители, която да трябва да попълват на границата. Най-общо, с декларацията ще трябва да заявят: "Аз, долуподписаната баба от Германия, чиято германска пенсия надвишава цените на Черноморието и съответно създава привлекателен статут на вашето море, декларирам, че не съм чуждестранен агент и наистина искам малко да се попека, потвърждавам същото и за мъжа ми - Ханс, 74 години, той не е гласувал за Шолц, не сме виновни, тъй се случи.".

И тъй и ще се случи. 

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com