Коментар №2 на седмицата: Човек от 2020-та научи какво става през 2023-та. Пратихме му линейка

2123
Коментар №2 на седмицата: Човек от 2020-та научи какво става през 2023-та. Пратихме му линейка

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра над 4000 ваши прочитания в Actualno.com.


Проблемът на всяка абсурдна ситуация - не само политическа, но и всякаква - е че никога не става изведнъж. И по тази причина, понеже нормалността се е изкривявала бавно и всяка стъпка е изглеждала леко скандална, но може би все пак допустима, накрая абсурдът надвисва над главата ти изкривен и изпращял гръбнак. Тогава, разбира се, най-обичайно е и късно. Затова, нека разтърсим малко глава и излезем от хипнозата, за да напишем няколко съвсем обикновени изречения. Единственото условие е да се върнем мислено в, например 2020-а година. Възможно е да изпитате затруднения - коя беше 2020-та, какво стана тогава? Припомняме, по ключови думи, по тагове:

Гешев, пандемия, Мутафчийски по телевизора, кюлчета, къща в Барселона, летни протести, десант на Росенец, оставка, възход на Трифонов, политическото начало на Кирил Петков, пълната изолация срещу ГЕРБ: ето една прилична 2020-та. И нека от нейната перспектива да прочетем следните изречения:

ПП-ДБ и ГЕРБ управляват заедно. Площадът и властта, тоест. И двете казват, че няма друга алтернатива. Коалицията им се нарича ротация, макар всички да знаят, че е коалиция. Обаче понеже се нарича ротация, не подписват коалиционно споразумение. Това дава възможност за плаващи мнозинства, от които ГЕРБ, а и всички други, охотно се възползват. Това скандализира ПП и ДБ, защото например не са били по площадите и не знаят как действа Борисов. 

Нататък: Иван Гешев ще бъде премахнат като главен прокурор. Добра новина! Обаче сделката за това ще е Борисов да не бъде разследван. Тук човекът от миналото недоумява, но почакайте да видите погледа му, когато му тикнете пред очите снимката с "въздържалите се" да гласуват по повод имунитета на Борисов ротационни съюзници. 

Навремето имаше парламентарна комисия за ревизирането на управлението на ГЕРБ. Сега има парламентарна комисия, която обмисля основанията имунитетът му да бъде подаден. 

Слави Трифонов спечели едни избори. После не мина бариерата. Има само нещо, което не се промени - пак пише статуси. Доброто старо време. 

Стефан Янев? Той заяви, че войната е специална военна операция и понеже беше уволнен, влезе в парламента. Като влезе в парламента - цитираше Кенеди. После излезе от парламента и на излизане - цитира Кенеди. 

На изстрадалия, взиращ се в бъдещето, нещастен пич от 2020-та, ето му още една новина от днес - демократичната общност предлага кандидат за кмет с цяла рода от високите етажи на ДС. Атанас Атанасов ще бъде шокиран, но не толкова, че да разтури коалицията (тя, както посочихме, няма алтернатива). А и то като си преглътнал, че ще управляваш с ГЕРБ, вече би трябвало да си прежалил всеки следващ морален въпрос, който би могъл да възникне. 

През това време феновете на ГЕРБ злорадстват за кметското положение, обаче само защото още не знаят, че е много възможно ГЕРБ да подкрепи именно него, защото това е най-изгодно за тях и би допринесло за изпиране и на общинско ниво. 

Нещастни протестращи човеко от 2020-та, в тази връзка, ти ни питаш коя е първата политическа сила през 2023-та? Еми коя: ГЕРБ. А, между другото пандемията, свърши. Дали всичко вече е наред? Не бе, как ше е наред, има нещо като трета световна война. 

И накрая, ако чуем от този протестращ човек от 2020-та справедливия вопъл и въпрос - защо тогава е киснал толкова много по площадите, имаме ясен, несъмнен отговор.

На него му е лесно.

Оня от площада на 2013-та току-що разбра, че десет години по-късно Пеевски е попаднал в конституционна комисия.

От далечното бъдеще, с малко закъснение, му пратихме линейка. 

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com