Коментар №2 на седмицата: Новини за изпирането на МВР: С палката се отупва накрая

1764
Коментар №2 на седмицата: Новини за изпирането на МВР: С палката се отупва накрая

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар бе един от тях.


Интересни новини научаваш понякога от сутрешните блокове на телевизиите. Вярно, трябва да следиш изкъсо, че да не изпуснеш, но пък в такива случаи си заслужава.

И аз научих днес едно-две неща за злоупотребата с власт и униформа или казано по-популярно официално – полицейското насилие. Научих ги лично от вътрешния министър Калин Стоянов.

Поуките за боя с палки от МВР

СНИМКА: БГНЕС

  1. Първо – на двама-трима полицаи повече им дошъл адреналинът, затова били. Двама-трима – друг път: Полицейски произвол в София: Полицаи бият и унижават протестиращи фенове (ВИДЕО)
  2. Второ – можело да има "единици" без идентификационни номера, пак по думите на министъра. Гледай ти – единици значи. Колко точно са тези единици? По видеоклипчетата за дисциплината "палка-бухалка" дали ще ги преброим? И в крайна сметка такива хора защо ПРОДЪЛЖАВАТ да са полицаи – аз ако не си покажа личната карта тоест не се легитимирам в един куп житейски ситуации, тогава ми се отказват и куп услуги. Полицаи без идентификация следва да не вземат заплата: МВР министърът призна: Може да е имало анонимни полицаи при боя заради БФС
  3. Трето: "Видях и много други кадри, при които са удряни, блъскани, плюти и захвърлени полицаи" - отговор на Калин Стоянов като го питаха дали е законно полицаите да ритат в главата заподозрян, а не просто да го арестуват? Та, г-н министър, да повторим – законно ли е овластеният да бие хора, които не оказват съпротива, дори да са заподозрени за престъпление? Или забравихте, че вината на някого за каквото и да е трябва първо да я докажете в съда? Ако изобщо знаете: Полицаят може да бие, а хората в кафенето не са въоръжени и не могат да отвърнат

Оставката на министъра е задължителна, но тя няма да оправи положението. То ще бъде наред тогава, когато тези, анонимните биячи с униформи, бъдат наказани. Задължително – да не припарват повече в полицията и всичките им социални придобивки да се отнемат, включително пенсионни облаги. Освен това – граждански искове за физическото насилие и да плащат. Да видим тогава дали адреналинът ще им е повече следващия път! Имаше хора със счупени крайници след този протест - и не защото агитките са се били, в лайвстрийма на "Господари на ефира" добре се видя защо: МВР би екипа на "Господари на ефира" (ВИДЕО)

Да добавим - техните началници/командири нямат ли професионалното задължение да следят дали подчинените им се легитимират и следват закона, когато работят? И те са за оставка!

Няма да се случи и този път – втората, по-важната част, оставката мен честно казано не ме впечатлява. И няма да се случи, защото МВР министърът пак говори как тече вътрешна проверка. Колеги на биещите вдигнали ръцете си хора полицаи ги проверяват и ги намират за виновни? Тя, Коледа, вярно идва, но такива чудеса който чака, да тръгва за Лапландия.

Да не бъда разбран погрешно - палещите, чупещите и нападащите полицаи да отиват на съд и да си получават наказанията. Обаче на съд - а не полицията да раздава правосъдие. Ако ще е така, не ни трябва - всеки да хваща по една палка и да си действаме, поне ще спестим милиарди за заплати на едни хора, биещи заради "адреналина".

Който иска да се наслади на всички откровения на Калин Стоянов - оригиналът на участието му в сутрешния блок на Нова телевизия!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com