Коментар №2 на седмицата: Става ли Влади "Пълен съпорт" Горанов Влади "Бушон" Горанов?

47926
Коментар №2 на седмицата: Става ли Влади "Пълен съпорт" Горанов Влади "Бушон" Горанов?

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра над 20000 ваши прочитания в Actualno.com.


"Влади Горанов карал кола на приятел. Живеел в апартамент на приятел. Не искам да си мисля с чия жена спи." Този фейсбук фолклор обобщи случая с бившия финансов министър, спрян при опит да мине границата със Сърбия с издирван автомобил. После се оказа, че автомобилът бил "клониран" от престъпници, а продавачът и купувачът на родна земя са невинни.

Фейсбук обществото се гъбарка няколко дни, но дали нещата са така безобидни, колкото изглеждат на пръв поглед?

Бившият финансов министър си спечели прозвището Влади "Пълен съпорт" Горанов след скандалните твърдения на Васил Божков, че е давал подкуп в размер на 67 милиона лева.

През май 2020 Божков написа: "Преди дни казах, че за хазартния ми бизнес съм контактувал с Влади Горанов, а не с ДКХ. Ето как се случваше" - и публикува чат:

 

За момента Божков не е променил позицията си: "Владислав Горанов бърза да напусне България. Да не бърза толкова. Трябва да даде показания за най-големия рекет в историята на България. Все пак той прибираше парите за Бойко Борисов".

Не закъсня и реакция от бившия вътрешен министър Богомил Бонев: "Беемвето на Горанов било Тойота. Открадната в Русия. На мястото на Рашков бих започнал проверка за канал за крадени коли. А ВлаТко е главен заподозрян, че използва този канал умишлено. Всъщност, джипката на Бойко в НСО е такава. Няма откъде да се купи у нас. Проверете и нея."

От случващото се може да се замислим дали вместо "Пълен съпорт" Горанов не става "Бушон". Защото на Борисов не му се иска чорапът да бъде разплетен докрай. Ще трябва някаква жертва пред жадното за справедливост общество. И Горанов изглежда идеален за случая. Него не че не го проверява НАП за закупени офиси на стойност 750 000 лв. и досега нищо официално не се чува - силно да се чува?

Дали Иван Гешев обръща палачинката? И дали е готов да се сработи с новата власт, само и само да спаси собствената си кожа?

Дали обаче новото мнозинство ще се съгласи? Едва ли. Веднъж обявен за цел, Гешев няма голям избор. Горанов може и да е бушон, но инсталацията е за цялостна смяна, включително Борисов, Гешев и един успял млад човек, леко заслабнал напоследък.

Автор: Евелина Гечева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com