Коментар №2 на седмицата: Събирайте цирка около Шмайзера, ако може – по светло

4882
Коментар №2 на седмицата: Събирайте цирка около Шмайзера, ако може – по светло

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра над 4000 ваши прочитания в Actualno.com.


Смешното поведение на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов заради МОЧА скоро може и да не е толкова смешно. Той не само че обиди сините запалянковци, наричайки ги еничари и дегенерати, ами се и провъзгласи за тяхна жертва.

Подобно поведение ни най-малко не подхожда на политик. Политик с претенции да е модерен и да се харесва на младите хора. Политик с напъни партията му да е в челната парламентарна тройка. Редно е да го дава малко по-миролюбиво, защото правдата този път не е на негова страна.

Еничар вика дръжте еничарите – това се получи. Еничарство е да браниш чужд символ на господство, да слугуваш на руски имперски интереси и да игнорираш историческата истина за "братството" ни със Съветската армия.

Лидерът на "Възраждане" използва и други обиди – нарече несъгласните със слугинажа му "уродливи фашисти с демократична осанка". Левскарите обаче са паметливо племе. И не прощават обидите лесно. Някои стигат и до полицията, защото са твърде резки и избухливи. Това би трябвало да отрезви Костадинов и той наистина да спре да се бъзика със синята агитка. Особено днес, големият четвъртък – 24 август, когато "Левски" приема "Айнтрахт" и столицата ще трябва да поеме 40 000 фенове, от които близо 3000 – германски. Само си представете какво би станало, ако лудите глави – фенове на "Айнтрахт" решат да се включат в купона около монумента на любимата на всеки германец Съветска армия. Ще напомним на госпожа Фандъкова, която все още не е поискала махането на палатковия лагер, че тези "симпатяги" са доста добре организирани. 30 000 от тях се изсипаха в Барселона, а 5000 – в Неапол. У нас се очакват по-малко, но като се знае как се справят нашите сили за сигурност, и тази цифра е бая плашеща.

Да припомним – миналия четвъртък сини ултраси атакуваха МОЧА, подпалиха палатковия лагер, стресираха броящите се на пръстите на едната му ръка защитници там и написаха със спрей "Искаме български паметник" и "Демонтаж". Костадинов се овайка, че бият Паниковски и полицията арестува четирима.

Както е публично известно, сините отдавна настояват за махането на МОЧА, както и хиляди български граждани. Затова не е изненада, че левскарите написаха гневно послание срещу Костадинов: "Без да влизаме надълбоко в ямата, наречена българска политика, искаме да заявим на лидера на партия "Възраждане", че да наричаш публиката на "Левски" "еничари", далеч не е полезно за политическата кариера, а и за здравето".

Какво точно ще се случи в днешния ден, ще видим. Но ще е добре таварищите да събират цирка около Шмайзера. Ако може – по светло. А политическите фигури, влюбени в МОЧА, да се скрият, за да не провокират футболните запалянковци.

Ако са достатъчно умни, ще го направят.

Но дали са?

Автор: Стефан Стефанов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество