Коментар №2 на седмицата: Тиймбилдинг на сглобката. Тиймбилдинг на опозицията: Как ще протекат (по минути)

1854
Коментар №2 на седмицата: Тиймбилдинг на сглобката. Тиймбилдинг на опозицията: Как ще протекат (по минути)

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар бе един от тях.


Сглобката

20:00

Никой не знае кой се е занимавал този път с логистиката. Но и вече никой не иска.  

20:30

Кирил Петков държи приемствена реч, която Лена Бориславова диктува в слушалката. Найо Тицин редактира погрешно съгласувани, както и току-що измислени думи в българския език, за да може цялото нещо да добие вид за пред медиите. После, в специален ексел файл, хонорува извънредните си усилия, попълвайки графата "вредни" за пореден път. 

21:30

На вратата се появява Цветан Цветанов и протестира, че не го пускат. Дошъл е със справедлив аргумент - казва, че той е бил първият, който още преди 10 години е успял в едно интервю да използва думата "евроатлантически" 82 пъти и ако партито беше наистина евроатлантическо, са щели да пуснат. Не го пускат. Прибира се тъжен - в евроатлантическия си апартамент.  

21:32

На вратата се появява Неизбежният Караколев, за да пита дали Кирил Петков взема нещо, че говори толкова несвързано, без да разбира за пореден път, че отговорът е още по-печален - не взема. Там е работата. Караколев се връща към партито на опозицията (за него ще ви разкажем малко по-долу в текста) 

21:30

На голяма видеостена се появяват ярки, цветни, ослепителни цифри, които с обратно броене започват да отмерват десетте минути, които остават до появата на Делян Пеевски.

21:35

Атанас Атанасов държи реч, в която, както твърдеше в един сутрешен блок, казва, че Пеевски е юрист.

21:38

Даниел Лорер държи реч, в която, както твърдеше в един сутрешен блок, казва, че Пеевски се е променил за добро.

21:40

Появява се Делян Пеевски. До него подтичва, както винаги, пиарката, срещу която се надигна единствено Александър Морфов, да е жив и здрав. Пеевски заявява с грухтене, че никой не може да спре евроатлантическия път на България и с гръм и трясък влетява на партито да видят всички малко евроатлантически бабаитлък. Крещи "Ода на радоста".  

21:41

Далече, далече, Мустафа Карадайъ рони сълзи, защото наистина всички са станали ДеПеСе, както той бе пророкувал - но без него. 

21:48

Делян Добрев и Асен Василев влизат в спор за "Лукойл". Пак няма кой да им обясни, че отдавна никой не разбира какво конкретно говорят. 

22:00

Бойко Борисов държи реч. Отразява я Антон Хекимян. Нещо да се е променило? 

22:20 

Ето какво се е променило. Появява се Борис Бонев, води авери от СОС, поканени в последния момент, защото сглобката там е станала ясна буквално минути преди партито. Бонев е с изрязан поглед - още сънува кошмари от интервюто с Цънцърова и въпроса: Дали знае каква е разликата със снега миналата година и тази? Отговорът на Бонев: че снегът нещо бил се задържал повече по листата на дърветата. Коментарът на Цънцърова: Не, разликата е, че "Спаси София" тази година не написа нищо по темата". Headshot.

23:00

Размяна на подаръци. Бойко Рашков подарява картичка с извинение към Бойко Борисов, че толкова го беше натопорчил навремето, но вече никой не помни ония времена и никаква къща в Барселона не е имало, никакви кюлчета и никакви протести също. 

23:15

Влиза Борислав Сарафов. Няма заради едно разделение на властите да пропусне купона. 

23:30

Борисов записва в тоалетната един таен клип, насочен към квачки-ултраси от ГЕРБ, в които реално да поругае под сурдинка сглобката, за да не изгуби последните наивни верноподанички, които му вярват. 

23:45

Известно напрежение. На партито започват да се появяват придворни инфлуънсъри, политолози, журналисти - една весела, кипяща смес от лакеи. Между тях обаче възниква спречкване за това кой е успял да бъде най-добра смазка на сглобката. Чуват се отчаяни викове: "Аз можех да бъда честен, като Поли Паунова!", но...късно. В нощта никой не успя да чуе онзи напет инфлуънсър, който иска повишение, понеже вече девет месеца си мълчал за Пеевски, а можел да проговори. 

23:46

На вратата се появяват проститутки. Но не ми било проститутки, най ми били стоте интелектуалци, писали писмото за съвместно управление с ГЕРБ.  

23:55

Чефо пие два шота и прави два шорта, за да обясни на тинейджърите кое как и защо, както и да обяви, че приема нови кадри в комсомола. 

00:01

Даниел Лорер се възползва от доброто настроение на всички, за да поговори за евентуална нова работа на жена си. 

00:06:

Представяне на новата песен на Ицо Хазарта. По погрешка обаче (абе тоя новият, който организира логистиката, не го бива както предишния), тръгва парчето за "двамата шопара". С плонж към пулта Хазарта спира парчето и представя ново - тоя път няма нищо политическо, че, копеле, к'во стана..кажи к'во стана.  

00:12 

Десислава Атанасова взема думата.

06:45:

Десислава Атанасова завършва обръщението си.

07:00

Първите слънчеви лъчи докосват боязливо портрета на Иван Костов, окачен на стената. Нощта свърши, денят започна.

Както се казва - ротация. 

__

Опозицията

А през това време, някъде през девет частни партита в десето, опозицията също провежда своята специална парти операция, на която също отидохме, също пихме и също ще ви разкажем. 

 

20:00

Всички закъсняват, няма кворум.

20:45 

Появява се Слави Трифонов. Масова изненада, че е дошъл на живо. После се вглеждат и въздъхват - а, разбира се, то било Станислав Балабанов. 

21:11

Мая Манолова идва, за да си намери партия.   

21:45 

В четирите ъгъла на залата, в четирите посоки на света, са разположени четири медии, които отразяват събитието. За да има различни гледни точки. Това са Поглед.инфо, "Политически некоректно", bstv, четвъртите все ги забравям, понеже при тях може да се намери същото съдържание.  

21:50

Скандал: някой повдига въпроса дали не е време Корнелия Нинова да си подаде оставката, но тя ловко блокира темата, понеже с времето се е сдобила с опит. Опит да блокира темата.  

22:00

Радостин Василев започва да прави тайно записи по навик - днес едно, утре друго, може пък да му потрябват.

22:10

Волгин пуска интервюто с Митрофанова. Човекът, избрал за фамилия прозвище по названието на главната руска река, обявява публично своята независимост.  

22:44

Всички се чудят защо алкохолът е свършил толкова рано и изпращат младежи-БСП да купят нов (част от политическото им развитие), докато най-сетне забелязват причината, която, в потвърждение на всички техни предчувствия, се стреми да запази равновесие в ъгъла. Кога е влязъл Румен Петков, а никой не е забелязал? 

22:15

Тече специална церемония по обявяването на учителя Теодосий Теодосиев за светец. Горкият човек е поканен, без да разбира за какво реално го ползват и какъв политически капитал набират чрез него. Той пак разказва за девиците в Китай, които се съвокупляват, едва когато завършват докторантурата си. Фурор. 

22:30

Цончо Ганев наплюва някого. Оказва се, че е объркал инструкциите, сега ни става ясно и защо през деня е бил мил в парламента. Костадинов се извинява на всички, но малко.  

23:15

Появява се Ваня Григорова и бива моментално напъдена от Корнелия Нинова и Костадинов. На никой не му е приятно да изскочи отнякъде нов образ, който да му копае в електоралната градинка. С викове "Марш към Троян" и с малко троянска сливова на рамо Григорова е прогонена през девет планини в десета. 

23:20

Окултистко изгаряне на европейското знаме и издигане на знамената на БРИКС. 

23:30

Цанов разказва на всички пак, че изработката на новото му видео му коствало 185 часа работа и неуморен труд на целия му екип. Така е, когато монтираш изречението си дума по дума, понеже без монтаж говориш като у фитнесо, бачкането се умножава. Както и епилепсията - за зрителя.  

23:45

Волен Сидеров не е допуснат, научаваме от тик тока на Волен Сидеров. Той, оставайки отвън, разяснява, че Костадинов е всъщност проект на американците, а Костадинов обяснява, че Волен е проект на тях - отвътре. 

00:00 

Заобиколен от хамали се появява президентът, носейки пилон-матрьошка. Пилон в пилона в пилона в пилона - една главозамайваща конструкция, която да може да се издига на всяко място по всяко време.  

00:15 

Гръмва черешово топче, обявява се новото възраждане и края на света - едновременно. 

00:25 

Всички се отправят към общината да свалят украинското знаме. Сред дълги препирни и изчисления, конфигурацията е решена. Най-отдолу ще стои Балабанов - като най-мощен. Върху него - Костадинов, като най-строен. Върху Костадинов - Цончо Ганев: тук аргументът е, че ако си падне на главата, няма да му стане нищо. Обратно към партито да си допият.

00:30

Специален среднощен панел. Лекция-апокалипсис от Валентин Вацев, Иво Христов, полковник Марков и четвъртия, когото все забравям. 

01:00

Ваня Григорова се завръща с чета от Троян и пребива всички останали. Пожалила е единствено Мая Манолова - солидарност по линия на синдикализма и по линия на логореята.  

01:12

Мая Манолова взема думата.

06:45:

Мая Манолова завършва обръщението си.

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com