Консултативен съвет ще следи за безопасността на асансьорите

1202
Консултативен съвет ще следи за безопасността на асансьорите
Снимка: БГНЕС

Вчера (4 декември) беше учреден Консултативният съвет за безопасната експлоатация на асансьори към председателя на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН).

Основната му цел е да бъде създадено ефективно взаимодействие между различните асансьорни организации и агенцията. По този начин ще бъдат разработени и формирани общи политики и стратегии в областта на безопасната експлоатация и техническия надзор на асансьорните съоръжения, които ще са в интерес на устойчивото икономическо развитие на сектора.

Проверяват случая с падналата жена в асансьорна шахта

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) стартира незабавна проверка на случая с падналата жена в асансьорна шахт...

Всеки един от участниците в заседанието ще има възможност да обсъжда и да дава предложения както по нормативната база, така по други важни въпроси касаещи безопасната експлоатация и техническия надзор на асансьорните съоръжения.

В Консултативния съвет участие вземат представители на Българска асансьорна асоциация, Национален браншови съюз за поддръжка на асансьори, подемници и ескалатори, Асоциация на производителите на асансьори, Софийска асоциация на асансьорните техници, Българска асоциация на асансьорните техници, Гражданско сдружение с нестопанска цел „Професионална помощ по проблемите на асансьорните уредби“, Фондация „Асансьорна безопасност“, учебни заведения, подготвящи кадри за сектора, контролни и технически организации, инженерингови компании, управители на етажна собственост и други.

Участници в съвета от страна на ДАМТН са Председателят на агенцията Петър Горновски, заместник-председателят Валтер Василев, главният секретар Валентин Чиликов, и.д. Главен директор на Главна дирекция „Инспекция за държавен технически надзор“ Мария Вълкова и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com