X
 
 

Кошлуков призна: БНТ е в практически фалит

6021 0
photo of Кошлуков призна: БНТ е в практически фалит
Снимка: БГНЕС
Българската национална телевизия е в практически фалит. Това обяви временно изпълняващият длъжността генерален директор на БНТ Емил Кошлуков пред Съвета за електронни медии, съобщи Нова телевизия.

Кошлуков призна, че до края на годината обществената телевизия ще бъде на червено с 44 милиона лева и поиска подкрепата на Съвета за електронни медии, за да бъде спасена медията. В момента тече процедура за избор на генерален директор, след като Константин Каменаров подаде оставка заради присъда за шофиране след употреба на алкохол.

Кошлуков спира да води предаването "Още от деня"

Емил Кошлуков вече няма да се изявява като водещ на предаването "Още от деня". Това заяви самият той в изданието тази вечер. По-рано д...

Емил Кошлуков е един от кандидатите за поста. Той беше програмен директор на БНТ1 по време на управлението на Каменаров.

„Мерките, които съм предприел за този месец май, който отчитам, ще намалят плащанията на БНТ в размер на 7-8 милиона. Прекратени са договори за покупка на филми, рекламни договори, спрени са предавания от програмната ни схема”, заяви Емил Кошлуков.

От думите на Кошлуков стана ясно, че всъщност дори Световното първенство по футбол в Русия не е избило разходите по придобиването на правата му от БНТ. Не са покрити поне 50% от разходите. Отделно, Кошлуков е тръгнал да спира договора за разпространение на "Под прикритие" в САЩ, защото се оказало, че БНТ ще плаща, а няма да получава пари.

Попитан от Бетина Жотева какво е правил Кошлуков като програмен директор на БНТ1, той отвърна, че никой не го бил търсен за мнение при подписването на тежки договори. А по фактури БНТ трябва да плати 27 млн. лева, другото са задължения към НУРТС заради цифровото разпространение.

АЕЖ с остра позиция срещу решението Кошлуков да оглави БНТ

Асоциацията на европейските журналисти – България протестира остро срещу решението на Съвета за електронни медии да назначи Емил ...

„Чуха се тежки думи, чуха се тежки факти. Но поне позициите са на масата, фактите са изложени такива, каквито са. По-добре да знаем тежката, или както каза г-н Кошлуков „критична ситуация” и да търсим начин да я решим заедно с помощта на всички компетентни органи”, заяви София Владимирова, председател на Съвета за електронни медии.

Пълният доклад за състоянието на БНТ може да видите ТУК!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители