Край с TV7 - телевизията официално фалира

21534
Край с TV7 - телевизията официално фалира

Телевизия TV7 официално е обявена в несъстоятелност. Това става с решение на Софийски градски съд (СГС) от 10 май тази година.

За начална дата на неплатежоспособността на компанията "ТВ Седем" ЕАД е избрана датата 31 декември 2015 година. Иво Георгиев е назначен за временен синдик в телевизията, като ще получава заплата от 1000 лева, информира Offnews.

Намалиха заплатата на съдията, който гледаше делата за несъстоятелност на TV7 и NEWS7

С намаляване на заплатата с 10% за една година бе наказан съдия Ивайло Родопски от РС-Костинброд. Решението във Висшия съдебен съвет бе...

Делото за обявяване на несъстоятелност беше образувано през 2014 г. по молба на "Ноу фрейм медия България" АД – която стоеше зад предаването "България без цензура" и чийто собственик е Николай Бареков. До решението на съда със свои искове към делото се присъединиха продуцентските компании "Суперфлай Продакшън", "Междинна станция" на водещите Иван и Андрей и "Дрийм Тийм" на Евтим Милошев, припомня "Капитал".

Молби са подали също така мултиплексът НУРТС - през своите дружества НУРТС България и НУРТС Диджитъл) – за неизплатени задължения за телевизионно разпространение, Корпоративна търговска банка (КТБ) – за неизплатен кредит на стойност 2,37 млн. евро за закупуване на нова техника, както и "ЕФ ЕМ ДЖИ", което се грижи за за поддръжката на недвижимите имоти на телевизията.

В телевизията от месеци не е имало новини, публицистика или нови продукции, като през цялото време се излъчват филми и стари предавания. По-голямата част от служителите напуснаха преди месеци.

Другият канал под шапката на медията - "Нюз 7", фалира през март тази година.

TV7 отпадна от мултиплекса

TV7 вече не може да се гледа през цифрово ефирно разпространение. Това съобщиха от НУРТС. От оператора поясниха, че програмата не е на...

От документите на съда става ясно колко е струвало на телевизията производството на външните продукции, като телевизията не се е разплатила с много от продуцентите:

"Валя и Моро превземат света" ("Суперфлай продукшън") - 414 802,50 лв.;

"Къртицата: Презареждане" ("Междинна станция") - 709 818,44 лв. Общата стойност на "Къртицата" - втори сезон, е била 3,65 млн. лв. без ДДС;

"Поверително от NL (предаването на Николета Лозанова)" ("Междинна станция") - 119 993,28 лв.

Правят се опити за смяна на шефовете и собствеността на TV7

"Краун медия" - собственик на телевизиите TV7 и News7, предлага смята на ръководството и собствеността на медиите. Това става ясно от в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com