Кристалина: ЕС е най-хубавото, което можеше да се случи на България

13102
Кристалина: ЕС е най-хубавото, което можеше да се случи на България
Снимка: БГНЕС

ЕС е най-хубавото, което можеше да се случи на България. Само таймингът беше лош – малко след приема ни избухна финансовата криза, чиито последствия се усещат и до днес. Това заявява еврокомисарят Кристалина Георгиева в интервю за германския вестник "Велт", цитиран от "24 часа".

Това, че на тези избори за Европейски парламент спечелиха толкова много евроскептици показва, че трябва да говорим повече за успехите на ЕС, посочва тя. Този проект е най-голямото събитие на XX век и донесе на милиони хора мир и икономически просперитет.

Бойко за Калфин: Не, че съм му фен, но много ясно говори

"Слушах господин Калфин, който много по-ясно говори. Не, че съм му фен, но говори много по-ясно". Това заяви Бойко Борисов при гостуван...

Еврокомисарят посочва и че в днешния свят заплахите са трансгранични – природни катаклизми, етнически и религиозни конфликти. "Няма страна, която би могла да се справи сама с тях. Ето, наводненията в Хърватия и кандидатите за ЕС Сърбия и Босна и Херцеговина. Спасителни екипи от 22 страни членки отидоха да им помагат, в противен случай нямаше да се справят", припомня Георгиева.

Журналистите питат дали е трудно да си комисар от страна като България и дали еврокомисарите биват третирани като първа и втора ръка според държавата, която ги праща. "Смятам, че мнението ми се цени в Брюксел. Но като жена и като българка ми се налага да работя двойно и тройно за всеки успех", признава Кристалина Георгиева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com