КТ Подкрепа и КНСБ очакват покана за преговори

5636
КТ Подкрепа и КНСБ очакват покана за преговори

Очакваме покана за възобновяване на преговорите с ръководството на "Мини Марица-изток", в които ще се включим и ние, заявиха на съвместна пресконференция лидерите на КТ Подкрепа и КНСБ д-р Константин Тренчев и Пламен Димитров. И двамата настояват за спешно решение не само за бонусите от 1000 лева, които се полагат на миньорите за рекордния добив през миналата година, но и за заемане на свободни работни места и здравословни условия на труд.

Според д-р Тренчев ТЕЦ "Бобов дол" трябва да работи, защото е част от енергийния пръстен на България. Доставките на пернишки въглища няма да решат проблема с доставките за ТЕЦ "Марица-изток 2", е становището на КТ Подкрепа.

Спряхме износа на електроенергия!

Стачката на миньорите даде своя очакван ефект. Точно в 01.00 часа тази нощ спряхме износа на електроенергия. Новината поднесе вчера ми...

И двамата синдикални лидери изразиха надежда за разумни решения на предстоящите преговори. Те подчертаха, че стачката ще приключи тогава, когато има споразумение. Близо 500 миньори от "Мини Марица-изток" се събраха на протестен митинг в Раднево. Те поискаха оставка на министър Трайчо Трайков и ръководството на "Мини Марица-изток".

"Нямаме политически интереси и не защитаваме корпоративни интереси, заяви Генчо Генчев", лидер на КТ Подкрепа в радневските мини. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com