Лидл България дари 150 000 лева на програмата за ранно детско развитие на Уницеф България

3376
Лидл България дари 150 000 лева на програмата за ранно детско развитие на Уницеф България
Снимка: Lidl.bg

150 000 лева е сумата, която Лидл България дари на УНИЦЕФ в рамките на партньорството между двете организации. Средствата са набрани от продажби на продукти от детската серия на Lidl с марка Lupilu и се даряват в подкрепа на програмата за ранно детско развитие на УНИЦЕФ в България.

Партньорство между Лидл България и УНИЦЕФ стартира в началото на март като освен набирането на средства, в рамките на кампанията се организираха и редица активности, целящи промяна на нагласите и подкрепа, свързана с пълноценната грижа за малките деца.

Повечето българи харесват вкуса на продуктите - собствени марки на Lidl, показва вкусов тест

86% от българите одобряват вкуса на собствените марки на Lidl, 82% потвърждават качеството им, а 81% биха препоръчали на свои близки, п...

„Щастливи сме, че с това партньорство допринасяме за по-доброто развитие на най-малките в нашето общество. Програмата на УНИЦЕФ за ранно детско развитие е изключително важна и смятаме, че нашето дарение и всички съвместни дейности, които реализираме заедно с тях, ще помогнат на повече родители в стремежа им да осигурят на своите деца качествена и пълноценна грижа за цялостното им развитие“, сподели Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

„В УНИЦЕФ се гордеем, че имаме корпоративни партньори като Лидл България, с чиято подкрепа допринасяме за благосъстояние на децата на България. Ние знаем, че пълноценното и стимулиращо взаимодействие между най-малките деца и техните родители положително и трайно увеличава потенциала на детето. Ето защо всички родители трябва да бъдат подкрепeни и подсигурени със знанията, уменията и времето, от които се нуждаят, за да направят трайна и положителна разлика в живота на децата си. Ранното детско развитие на децата позволява да са по-здрави и да се представят по-добре в училище, като им помага да допринесат повече за развитието на тяхната страна, когато пораснат”, каза д-р Джейн Муита, представител на УНИЦЕФ в България.

В рамките на кампанията беше публикувана и онлайн наръчник „КАК от 0 до 1?“ със съвети за правилно общуване и активен контакт за настоящи и бъдещи родителина деца до 12 месеца. Той е достъпен безплатно на lidl.bg/unicef и на roditel.unicef.bg.

Средствата от съвместната кампания се използват за насърчаване на пълноценна родителска грижа чрез мрежа от патронажни услуги в страната в това число обучение за патронажните медицинските сестри на територията на цялата на страната. Обучението е фокусирано върху подобряване на компетенциите на сестрите в посока развитието на детето, ефективната комуникация и взаимодействие с родителите за усъвършенстване на техните умения за полагане на грижи за детето, както и ранното стимулиране – чрез игра, позитивно общуване, споделено четене и др. Средствата ще се използват и в подкрепа на програмата „Работилници за родители“, която е насочена пряко към подобряване на техните умения, свързани с позитивното родителство.

Глобиха "Метро" с 15 млн. лева заради сравнителна реклама

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е наложила глоба от 14,9 млн. лева на „Метро Кеш eнд Кери България“ ЕООД поради...

За Лидл България

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz-Gruppe и присъства в 30 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 95 магазина в 47 града и близо 2700 служители, а марката Lidl е затвърдила водещата си позиция на пазара на хранителни стоки.

За УНИЦЕФ:

УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират пълния си потенциал. Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден – в над 190 държави и територии – за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Спецов с коментар след случая със заплашения служител на НАП

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com