Лидл България получи признанието "най-добър партньор на българските производители"

1013
Лидл България получи признанието "най-добър партньор на българските производители"
Снимка: Лидл България

Лидл България получи признанието „Най-добър партньор на българските производители“. Министърът на земеделието и храните Румен Порожанов връчи почетна грамота на компанията за забележителните резултати, които българските производители реализират благодарение на партньорството си с Лидл България. Наградата бе връчена по време на традиционната дискусия „Да! На българската храна“, организирана от в. Стандарт.

„За да се постигне успех, е нужна цялостна подкрепа. Не е достатъчно просто да поставиш един продукт на регала. Затова ние подкрепяме българските производители с 360-градусови кампании – от иновацията в продукта и производството до рекламната кампания. Нашата цел е да им помогнем да се докажат и утвърдят на родния пазар – като повишаваме конкурентоспособността им, допринасяме за ръст на продажбите и повишаваме обема и качеството на тяхната продукция, а след това им даваме възможност да излязат и на чуждите пазари“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор в Лидл България.

От стъпването си на българския пазар през 2010 г. досега Лидл България работи активно с българските производители и инвестира в тяхната дългосрочна подкрепа. С над 40% от настоящите си български доставчици компанията работи от 2010 г., като редица са примерите, които доказват тяхното успешно и устойчиво партньорство.

Тази година Лидл България пуска продуктова линия с висококачествени продукти само от български производители „Родна стряха“. Стартирала с над 50 продукта от 24 български производителя, днес селекцията включва общо над 80 артикула от над 30 родни доставчика. Благодарение на участието си в „Родна стряха“ българските производители постигат значителни ръстове в своите продажби и обороти и получават реални шансове за излизане на чужди пазари. Така например, производител увеличава оборота си над 7 пъти благодарение на участието си в селекцията.

За първи път тази година се провежда и тематична „Балканска седмица“, в рамките на която само за седмица 6 български производителя реализират продажби за близо 3 млн. лева. Благодарение на нея 14 продукта достигат до 19 страни в Европа, или общо 6 989 магазина. Сред впечатляващите примери за успеха на „Балканската седмица“ е, че само за 7 дни български производител на баница реализира износ, който се равнява на продажбите в Лидл България за цели 10 години.

Освен кампаниен експорт – каквато е „Балканската седмица“, веригата дава възможност и за още два вида експорт – постоянен експорт и специфичен експорт за конкретен артикул като например, износа на вино. През 2018 г. веригата ще започне да изнася български вина в чужбина, като общо 131 000 бутилки вино на стойност 1,3 млн. лв. от 7 български доставчика са поръчани за пазарите в Словакия, Румъния, Полша и Великобритания. Биволската луканка пък е сред успешните примери за постоянен експорт – през декември 2016 г. Германия и Ирландия поръчват над 108 000 бройки от този артикул. Това е и първият български продукт, който се предлага под премиум марката Deluxe в Германия. За Коледа тази година двете държави отново са заявили бройки, като към тях вече се присъединяват и още 5 други държави с интерес към вкусния български продукт.

За Лидл България

От стъпването си на българския пазар през 2010 г. Лидл България работи активно с българските производители и инвестира в тяхната дългосрочна подкрепа. С над 40% от настоящите си български доставчици Лидл България работи от 2010 г. Благодарение на партньорството си с веригата над 20 родни производители изнасят в до 14 чуждестранни пазари. С конкретни и целенасочени мерки Лидл България дава реален шанс за устойчиво бизнес развитие на малки, средни и големи компании. Сред най-успешните примери за това са продуктовата линия „Родна стряха“, „Балканска седмица“ в магазините Lidl в Европа, както и кампанията „Винен туризъм“ в подкрепа на българското винопроизводство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com