Манчев и Шишков стават посланици на "Ти и Lidl за по-добър живот"

5901
Манчев и Шишков стават посланици на "Ти и Lidl за по-добър живот"
Снимка: Lidl

Шеф готвачите Манчев и Шишков влизат в нова роля – тази на посланици на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България – "Ти и Lidl за по-добър живот". В онлайн кампания, посветена на инициативата, двамата популяризират темата за здравословния начин на живот.

Именно това е една от четирите области, в които търговската верига ще подкрепи социално значими проекти в цялата страна. До 25 юни е срокът, в който Лидл България отделя по 3 ст. от всеки касов бон за финансирането на стойностни идеи в сферите образование, околна среда, култура и историческо наследство и здравословен начин на живот.

Кулинарният тандем се връща назад във времето, за да си спомни своите първи кулинарни опити, и споделя каква е неговата формула за здравословен начин на живот днес. Шишков разказва за първия си опит да сготви нещо. Резултатът от него е обещаващ – супа с картофи и фиде. Първата среща на Манчев с кулинарията е на кръжок по готварство, когато е само втори клас. Именно тогава за първи път приготвя сандвичи и омесва хляб.

Постепенно храната се превръща в тяхно призвание, като днес и двамата осъзнават, че тя е неизменна част от балансирания и качествен начин на живот. На въпроса "Коя е формулата за здравословен начин на живот" – отговорът е единодушен – съвършеният баланс между здравословно хранене и физическа активност. Именно това са и двете основни посоки в областта "здравословен начин на живот", в които инициативата търси качествени социално отговорни проекти.

Освен Манчев и Шишков, още известни личности от сферата на културата, спорта, журналистиката и шоу бизнеса ще подкрепят инициативата "Ти и Lidl за по-добър живот" и ще популяризират останалите три области, към които програмата ще насочи своята подкрепа – образование, околна среда и култура и историческо наследство.

Стартира кулинарният дуел "Манчев срещу Шишков", продуциран от LIDL

Големият майстор-готвач шеф Иван Манчев се изправя срещу чаровния кулинарен експериментатор Таньо Шишков в името на една обща кауза &nd...

За "Ти и Lidl за по-добър живот"

"Ти и Lidl за по-добър живот" е най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България. Тя има за цел да подкрепи социално значими проекти в цялата страна и отразява стремежа на компанията да допринася за по-пълноценния и качествен живот на хората от различните региони. В периода 1 май – 25 юни 2017 Лидл България отделя по 3 ст. от всеки касов бон. Така с всяка покупка клиентите на веригата вече помагат. Събраните средства ще се използват за финансирането на стойностни проекти и идеи в областите образование, околна среда, култура и историческо наследство и здравословен начин на живот. Проектите, одобрени за финансиране, ще получат грант в размер до 10 000 лева. До 25 юни 2017 година е срокът, до който неправителствени организации от цялата страна могат да кандидатстват на официалния сайт на инициативата – lidl.bg/ti.

Подкрепа за "Ти и Lidl за по-добър живот" даде и шоуменът Ники Кънчев. Вижте какво каза той в следващото видео:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...