Манолова: Силните на деня злоупотребяват

426
Манолова: Силните на деня злоупотребяват
Снимка: БГНЕС

Силните на деня злоупотребяват. Това заяви националният омбудсман Мая Манолова, която проведе своята изнесена приемна за жителите на Търговище.

Пред представители на медиите общественият защитник посочи пример с млада жена, чиито детски надбавки са били запорирани от частен съдебен изпълнител.

„Всеки един от силните на деня е злоупотребил по някакъв начин, за да доведе жената до моята приемна", коментира Манолова като увери: „Ние ще се намесим, но случилото се до сега не можем да върнем назад".

Манолова официално сезира КС за секциите в чужбина

Омбудсманът Мая Манолова официално отправи искане за обявяване на противоконституционни разпоредбите на чл. 14, ал. 3 и ал. 5 от Изборн...

Националният омбудсман посочи още, че най-често жалбите, изпратени до нея, касаят нелоялни отношения на монополни дружества доставчици на обществени услуги, частни съдебни изпълнители, фирми за бързи кредити, междусъседски отношения.

В Търговище Манолова наблегна и на проблемите, продиктувани от работата на социалните служби в региона и по-конкретно работата на Центровете за настаняване от семеен тип и приемната грижа.

„Притеснително е, че едни и същи случаи се бавят с години", каза Манолова и даде пример за конкретна процедура по осиновяване, която следи вече година. Всички пречки са премахнати, но осиновяването не се случва.

„Всъщност това, което установихме преди година в Търговище по отношение на осиновяването и приемната грижа, ни предизвика да направим предложения за промени в Семейния кодекс", каза в заключение Мая Манолова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com