Марин: Няма нищо притеснително, че съм помилвал убийци!

5091
Марин: Няма нищо притеснително, че съм помилвал убийци!
Броят на помилваните е 7 900, което е 94% от подалите молба

Според бившият вицепрезидент Ангел Марин няма нищо притеснително, че е помилвал убийци.

"Притеснителното е, че упреците идват от престъпността и властта, а това е страшно", заяви по време на пресконференция Марин.

Яне поиска дебат с Първанов

Не искам да влизам в задочен спор с експрезидента Първанов. В момента представлявам комисия, кoятo има мандат въз основа на решение на ...

Той бе категоричен, че винаги е получавал критики в 10-годишната си практика и е бил строг и много малко е помилвал.

"Нека да видим кой за какво е помилван от мен. Аз съм за незабавно отваряне на всички данни, за да може всеки един да има достъп и да види подробности около помилванията", каза Ангел Марин. Той заяви, че дори е готов да коментира някои случаи и да наруши закона, ако трябва, но при условие, че адвокат Кашъмов би го защитил, за да не влезе в затвора.

Нищо не се е държало в тайна – на сайта на президентството винаги са излизали данни за помилванията, отбеляза Ангел Марин.

Той допълни, че броят на помилваните е 7 900, което е 94% от подалите молба.

232-ма убийци помилвал Марин

232-ма са помилваните убийци през двата мандата на Георги Първанов и Ангел Марин в периода 2002-2011 г., показва справка от президентст...

Марин разказа за случай на ходатайство пред него на депутата Яне Янев за помилване на Васил Пашов през 2005 г.

Запознах се с Васил Митков Пашов чрез ходатайство. Една секретарка от името на своя шеф поиска среща от името на депутата проф. Кръстьо Петков и Яне Янев. Приех ги след по - малко от месец. Ходатайството на Янев беше за това - Васил Митков Пашов да бъде помилван. Аз има обясних каква е процедурата и те разбраха, че няма да бъде откликнато на ходатайството, разказа вицепрезидентът на Република България в периода 2002 - 2012 година.

Марин каза, че Пашов е бил осъден за убийство и незаконно притежание на оръжие и към момента на разглеждане на документите му за помилване е бил излежал почти половината от присъдата си. В документите на въпросния човек е било записано, че той е трудолюбив, многократно награждаван. Марин каза и как е извършено убийството, за което Пашов е осъден и цитира писмото, което е било изпратено от осъдения до него, в което се пише, че той осъзнава вината си и никога не е бил мислел, че ще стане убиец. "Помилвах Пашов с една година и нямаше опасност този човек да седне в трамвая и да застрашава живота на вашето дете или вашия", категоричен бе Марин.

"Аз съчувствам на пострадалите от убийците и престъпниците и точно, защото съм искал да ги защитя тях, да защитя нас, съм работил години наред", каза още Ангел Марин.

Кой колко е помилвал?

Коментарите за необходимостта от комисия, която да проверява указите, издадени от вицепрезидента Ангел Марин продължават. В 12+3 избра...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com