Маршрутната карта е подходяща за еднократни пътувания на камиони и автобуси

6482
Маршрутната карта е подходяща за еднократни пътувания на камиони и автобуси
Снимка: БГНЕС

Една от възможностите за плащане на пътна такса след старта от 01.03.20 г. на тол системата за тежкотоварните автомобили над 3,5 тона е чрез маршрутна карта. Услугата ще бъде предлагана от Агенция „Пътна инфраструктура“ и е подходяща за еднократни пътувания на камионите и автобусите, както и за транзитния трафик. Маршрутната карта е предплатена услуга, която позволява да се мине по предварително определен маршрут със зададени начална и крайна точки.

Потребителите имат възможност да посочат по желание и до 4 междинни точки за по-детайлно определяне на трасето. Системата автоматично генерира маршрут – най-кратък и най-бърз, който шофьорът да избере. Тол услугата ще бъде в продажба от 01.03.20 г. и ще е валидна в срок 24 часа от момента на активирането й. Потребителите, които се регистрират с електронен адрес в системата, могат да купят маршрутна карта до 7 дни преди датата на активирането й. Всички останали могат да я активират в срок до 23:59 ч. в деня, следващ покупката. В случай че се наложи шофьорът да се отклони по време на пътуването, той трябва да купи допълнителна маршрутна карта за новата дестинация. Ако на пътя възникне инцидент или се появи препятствие, заради което бъде официално оповестен обходен маршрут, шофьорът ще може да премине по него, без да бъде санкциониран.

Олег Асенов, АПИ: Чакат се около 60 млн. лв. месечно от тол системата

Превозвачите са наши партньори и в последните разговори те поеха ангажимент, че ще направят всичко необходимо от 1 март успешно да стар...

В Националното тол управление работи Център за верификация на нарушенията и управление на инциденти, в който ще постъпва информация за обходните маршрути. Генерираните от контролните рамки на пътя записи на нарушения ще се отхвърлят на основание „обход на инцидент“. В тези случаи няма да се дължи допълнителна такса. Маршрутната карта ще може да се купи от каналите за продажба на е-винетки - сайтът на Националното тол управление, мобилното приложение BGTOLL, терминалите за самотаксуване, на гишетата в 27 областни пътни управления и в пунктовете за продажба на основните гранични контролно-пропускателни пунктове. Маршрутната карта ще може да се купи и от мрежата на партньорите на АПИ – национални доставчици на услуги.

Транзитно преминаващите през територията на България ще имат възможност да получат консултация на границата, за да изберат най-благоприятния маршрут до следващия контролно-пропускателен пункт. Обучени служители на Националното тол управление ще съдействат на шофьорите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Въпрос за 11 млн. долара: Държавата не знае чия е суперскъпата яхта с български флаг в Дубай (ВИДЕО)

"Засяга се правната сигурност": Прокуратурата с позиция срещу промените в Конституцията

Прокуратурата е поставена под пълен контрол: Магистрати недоволни от реформите в Конституцията

Намаляват скоростта на магистралите у нас

Отбелязваме 145 г. от приемането на първата българска Конституция

„Написах ти писмо": МВР започва национална кампания за пътна безопасност

Прогноза за времето - 16 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 15 април 2024 г.

Ето как ще разпознаваме българското агнешко месо за Великден

Аз избирам да бъда щастлив! (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com