Марси Рийс - новият посланик на САЩ в България

7908
Марси Рийс - новият посланик на САЩ в България

Посланикът на Съединените щати в България Джеймс Уорлик днес напуска поста си в София и на негово място идва бившата посланичка на Вашингтон в Албания Марси Рийс, предаде БГНЕС.

Американката до момента бе главен помощник-държавен секретар по ядрените въпроси. В миналото тя бе заместник-преговарящ в разговорите с Руската федерация за постепенно намаляване на стратегическите оръжия.

Г-жа Рийс има 31-годишен опит в Европа, Карибския регион и Близкия изток. Тя е специалист по национална сигурност и политическо-военни въпроси. Има опит в работата с НАТО, Балканите и Ирак. Тя бе ръководител на мисията в Косово и посланик на САЩ в Албания. Тя също прекара една година в офиса на председателя на Комисията по международни отношения към Камарата на представителите.

Преди да поеме поста си в Бюрото за контрол на въоръженията Рийс бе главен заместник на помощник-държавния секретар по европейските и евразийските въпроси (EUR). В това си качество тя отговаряше за отношенията със Северноатлантическия пакт (НАТО), Европейския съюз (ЕС), Западна Европа. EUR включва 50 държави и 72 поста.

Опитът на г-жа Рийс в чужбина помества четири години в посолството на САЩ в Лондон, още толкова като заместник-политически съветник на мисията в Брюксел, обиколки в Турция и Доминиканската република.

Говори турски, испански и френски. Възпитаничка е на университета Джон Хопкинс.

Редактор: Яна Баярова

Оставаме без посланик във Ватикана

България няма да праща засега свой посланик във Ватикана, научи „Преса". Такава номинация имаше в началото на годината, но след...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com