Мартин Димитров: Първанов целенасочено предизвика скандала с ордена

5018
Мартин Димитров: Първанов целенасочено предизвика скандала с ордена
Този медал си беше не на място, отчете синият лидер

Ангел Марин не е трябвало въобще да приема ордена „Стара планина”. Това заяви пред „Фокус” съпредседателят на ПГ на Синята коалиция Мартин Димитров по повод скандала около ордена „Стара планина”, връчен на вицепрезидента Ангел Марин.

„Този медал си беше не на място, така че очаквах да се случи подобен скандал. Съвсем нормално е. Спомням си, че медали бяха дадени на други хора, които не заслужаваха подобни номинации. Обезцениха се много тези награди, в крайна сметка. Като започнат да ги получават всякакви хора не на място, в един момент тези награди нямат истинска стойност и цена”, заяви Димитров.

Вицето е помилвал 209 тежки престъпници

Награждаването от страна на президента Георги Първанов на Ангел Марин с орден "Стара планина" предизвика гнева на правителството и личн...

„Президентът Първанов, на когото очевидно му свършва мандатът и трудно ще си върне позициите в БСП и буквално няма с какво да се занимава от съвсем скоро нататък, търси своето място под слънцето и явно и ще го търси, с подобни скандали. Мине не мине време, той търси тема за нов скандал. Смятам, че той пресметливо много добре се е ориентирал, че даването на подобен орден на Ангел Марин ще бъде с тежък последствен скандал и може би - целенасочено го е предизвикал”, каза Димитров.

По повод това, че вицепрезидентът Ангел Марин върна на премиера Борисов ордена, Мартин Димитров посочи: "Правилно, разбира се. Той не е трябвало въобще да го приема".

„Ордените трябва да се дават на хора със сериозни заслуги за развитието на България, за опазване на човешки животи, за защита на границите на страната, ако искате. Този медал за Ангел Марин ми изглежда доста не на място. Не знам в характеристиката на Ангел Марин да бъдат отбелязани такива заслуги”, заяви Мартин Димитров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com