X
 
 

Мартин Минков е новият директор на "Хоризонт"

Програма "Хоризонт" има нов и.д. директор – досегашният програмен директор на БНР Мартин Минков, съобщи ръководителят на на националното радио Светослав Костов.

Днес той бе изслушан от СЕМ поради скандала от миналата седмица когато дългогодишният водещ и съдебен репортер Силвия Великова бе свалена от ефир, а след това и цялата програма на "Хоризонт" замлъкна неочаквано за няколко часа.

Сериозни промени в 'Хоризонт' - смениха директора, свалиха от ефир Силвия Великова

Резки рокади в Програма "Хоризонт" на БНР предприе новото ръководство на радиото. Само за ден програмата осъмна с нов директор - Никола...

Решението за Великова първо беше обяснено с разминаване в длъжностната ѝ характеристика, а след това от радиото официално обявиха, че по определени отразявани теми е липсвал плурализъм. Спирането на излъчването именно по времето, в което се излъчва воденият от нея сутрешен блок, пък беше оправдано с профилактика, припомня bTV.

Случилото се доведе до безпрецедентен протест на журналисти в подкрепа на Силвия Великова и даже на реакция на премиера Бойко Борисов, който лично изиска ситуацията да бъде изяснена. Междувременно КРС, СЕМ и прокуратурата започнаха проверка заради спирането на "Хоризонт". Така, буквално след ден на поста, Николай Кръстев подаде оставка като директор на "Хоризонт".

Мартин Минков е с 40-годишен стаж предимно в БНР, дългогодишен кореспондент на радиото в Скопие, като има и управленски опит – бил е зам.-директор през 1997 г., директор на радио "Експрес" и директор на Радио Бургас. От 2016 г. е програмен директор на БНР.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители