Масирани проверки по лова се провеждат в цялата страна

1854
Масирани проверки по лова се провеждат в цялата страна
Снимка: БГНЕС

Не бяха регистрирани нарушения по време на извършената съвместна проверка от служители на Регионална дирекция по горите – София и служители на СДВР, проведена днес в района на село Войнеговци, в териториалния обхват на дейност на Регионална дирекция по горите - София. Това съобщиха от пресцентъра на Изпълнителна агенция по горите. Масово се извършват проверки в цялата страна във връзка със засиления контрол от страна на Изпълнителна агенция по горите за спазване на разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча при групов лов на дива свиня и хищници. Следи се за провеждането на задължителния инструктаж на участниците в лова, преди неговото започване, както и дали ръководителят е изпълнил задълженията си като е проверил ловните билети и членските карти на всеки член от дружинката и е попълнил съответното разрешително за лов. Задължително е участниците в лова да са екипирани с шапка или облекло с ярък сигнален цвят, а употребата на алкохол и упойващи вещества преди и по време на лов са абсолютно забранени.

Само на 1 декември и през днешния ловен ден горските инспектори от цялата страна провериха 209 ловни дружинки, 1800 ловци, 132 превозни средства и 36 други физически лица.

Депутатите не приеха промените в Закона за лова и опазване на дивеча

Депутатите не приеха днес на първо четене промени в закона за лова и опазване на дивеча. Припомняме, че в него се предлага министърът ...

Днес нарушения са констатирани само на територията на РДГ – Кърджали. Горските инспектори са съставили 2 акта по ЗЛОД : за ловуване на групов лов за дива свиня с боеприпас със сачми с диаметър над 6 милиметра и за ловуване на групов лов за дива свиня без облекло с ярък сигнален цвят.

За периода от началото на ловния сезон за тази година (12 август) до днес служителите на ИАГ и нейните структури – регионалните дирекции по горите, съвместно с МВР, държавните предприятия и техните териториални поделения – държавните горски и ловни стопанства, както и с представители на ловни сдружения са проверили 5530 ловни дружини и близо 54000 ловци. Задържани са 2 моторни превозни средства, 10 бр. оръжия, 32 бр. боеприпаси, 22 бр. неразрешени ловни уреди – звуковъзпроизвеждащи средства за лов на пъдпъдък.

За безопасното протичане на ловните излети и предотвратяване възникването на нещастни случаи и неприятни инциденти е необходимо всички ловци да проявяват дисциплина и отговорност, да упражняват контрол помежду си за правилното изпълнение на законовите разпоредби по време на лова.

Проверките на служителите от структурите на Министерство на земеделието, храните и горите, ангажирани с контрол в горските територии и на Министерство на вътрешните работи, продължават.

14-годишно дете бе простреляно по време на лов край Созопол

Дете на 14 години е простреляно по време на лов в землището на созополското село Присад. Това съобщиха от полицията. Инцидентът е стана...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 19 април 2024 г. (петък)

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com