MЕТРО България ще представи решения за готвене с нулев отпадък на Gastronomix 2022

5972
MЕТРО България ще представи решения за готвене с нулев отпадък на Gastronomix 2022
Снимка: METRO

МЕТРО България ще представи демонстрации от български и световни  шеф-готвачи на техники за минимализъм в готвенето и насоки за пълноценно използване на качествени суровини по време на форума за висша кухня и кулинарна култура Gastronomix 2022.

Компанията, която подкрепя събитието от 2016 г. насам, ще има собствен щанд, където ще предложи практични решения и продукти за ХоРеКа сектора. Посетителите на форума ще могат да се консултират с екипа на МЕТРО България за цялостните решения, които компанията предлага в магазините си за търговия на едро, за подготовката на различни ястия.

МЕТРО Академия и готвачи партньори са подготвили тематични демонстрации на различни авторски техники за постигането на разнообразие в кухнята, както и ще покажат идеи, които могат да помогнат на професионалните готвачи да развият нова визия за готвене с нулев отпадък.  В програмата ще се включат шеф Робин Виляреал (Podlez), шеф Калоян Колев (Culinary Art Institute, Varna), шеф Макс (Piazza Grande Bourgas), Васил Златарев (Barbecue Brothers Bourbon Bar), шеф Юри Велев (МЕТРО Академия) и шеф Веселин Дойков (МЕТРО Академия). Освен шеф-готвачите, в събитието ще участват и двама баристи – Никола Кирилов (основател на специализирано кафене Urban Embassy Specialty Coffee) и Джулия Бароци.

Дейността на ваксинационните пунктове на територията на магазини МЕТРО в четири града се удължава до 31 март 2022 година

МЕТРО България в партньорство с Министерство на здравеопазването и РЗИ удължава работата на пунктовете за ваксинация на територията на ...

„Създаването на устойчиви практики  за минимализъм в готвенето и предотвратяване изхвърлянето на храна е изключително важна кауза за нас. Работим с някои от най-известните шеф-готвачи, за да предложим лесно приложими съвети и решения на индустрията. Вярваме, че с усилията и отдадеността на всеки един от нас можем да постигнем много“, каза Ива Тафраджийска, Мениджър Корпоративни комуникации на МЕТРО България

Дългоочакваното предстоящо издание на GastronomiX  ще се проведе от 15 до 18 март в Интер Експо Център в София, а водещата тема е „Готвене с нулев отпадък“. В тазгодишната програма уважавани шеф-готвачи и професионалисти в бранша,  ще представят своята философия и разнообразни техники за безотпадно готвене и използване на качествени суровини, произведени с грижа за минимален отпечатък върху околната среда.

В първия ден на форума, 15 март, представяне на цялостно решение за ХоРеКа при приготвянето на пица в стил „Класика“ и „Романа“ ще направи шеф Макс от Piazza Grande Burgas. Сред акцентите е и демонстрацията на шеф Юри Велев и шеф Веселин Дойков от МЕТРО Академия на класически и съвременни техники за приготвяне на сосове за паста с нулев отпадък. На 16 март специална презентация на кафе Cagliari ще направи SCA сертифицирания бариста Джулия Бароци.

В програмата на 17 март се открояват Мастър клас за приготвяне на лангустини с нулев отпадък с шеф Робин Виляреал и шеф Калоян Колев, както и демонстрацията на шеф Робин Виляреал на тема „Азиатска кухня – решения с добавена стойност за ХоРеКа“.

METRO България връчи дарение на фондация "BCause", събрани в кампанията "Ваксина с кауза"

Главният изпълнителен директор на МЕТРО България Никола Готрон, връчи дарение от 24 560 лв. на BCause Foundation и фонд #ЗаДецатанаГеро...

Основен акцент в последния ден на форума, 18 март, ще е Мастър класът за транжиране с нулев отпадък в стил Kansas BBQ Society с Васил Златарев от Barbecue Brothers.

Пълната програма на демонстрациите на МЕТРО Академия и партньори може да видите на metro.bg.

В рамките на форума ще се проведе и кръгла маса „Zero Food Waste: Митове и реалност“, в която ще вземат участие представители на бизнеса и неправителствени организации, активно работещи за решаване на проблема с изхвърлянето на храна. Марина Маринова, Ръководител на МЕТРО Академия, ще сподели за дългосрочните усилия на обучителния център в посока отговорност в готварството и постигане на нулев отпадък в кулинарното изкуство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com