Министрите дадоха на Плевнелиев офис за след мандата му

3585
Министрите дадоха на Плевнелиев офис за след мандата му
Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев получи офис, който да ползва след мандата си. Това решение е взел днес Министерския съвет, позовавайки се на Закона за някои права на лицата, които са били президенти на Република България.

На заседанието си правителство в сряда даде съгласието си да бъде учредено безсрочно право на безвъзмездно ползване на офис от 192 кв. м. Офисът се намира на столичния бул. „Цариградско шосе” № 111 ж при София тех парк, който беше създаден по инициатива на държавния глава.

Плевнелиев: Истинската сила на държавата е в образованите млади хора

През ХХI век истинската сила на държавата не е в нейната армия и големината на нейната територия, а в образованите млади хора. Това з...

Също днес правителството даде на Столична община правото да се разпорежда с бивши конюшни, в които ще бъде настанена част от администрацията на Регионалния исторически музей – София. Сградите са част от капитала на „Национална специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация“ ЕАД. Имотите, които представляват балнеолечебница, санаториум, склад и бивша конюшня, се намират в район „Овча купел” в София.

Сградите се нуждаят от значителни инвестиции и средства за поддръжката им, с каквито дружеството не разполага. Регионалният исторически музей ще се грижи за тях със средства от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020, съобщиха от правителствения пресцентър.

С друго решение от публична в частна държавна собственост беше променен статутът на сграда, собственост на ДП „Пристанищна инфраструктура“, и беше дадено съгласие тя да бъде съборена. Едноетажната постройка е неизползваема и в лошо състояние. Намира се на територията на пристанищен терминал „Бургас Изток 1“.

Промяната ще даде възможност за разчистване на терена и продължаване реализацията на проекта за изграждане на зона за обществен достъп на транспортен възел – морска гара, железопътна гара и автогара – Бургас. Целта е пристанищният терминал да се превърне в предпочитано инфраструктурно съоръжение и съвременен градски, интермодален и логистичен транспортен център.

Бивш съветник на Плевнелиев осъди прокуратурата

Бившият зам.-председател на Комисията за финансов надзор (КФН) и бивш съветник на президента Росен Плевнелиев - Димана Ранкова, е осъди...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com