Младен Маринов: Усилили сме нашите граници с допълнителни патрули

2111
Младен Маринов: Усилили сме нашите граници с допълнителни патрули
Снимка: Ива Иванова/ Аctualno.com

Във връзка с увеличаването на мигрантския натиск от Гърция към Северна Македония - 1000 души напуснали лагер до Солун, спират ги с водни оръдия..., Младен Маринов заяви, че МВР следи ситуацията и предприема превантивни мерки.

"От вчера следобед сме усилили нашите граници с допълнителни патрули, имаме готовност и за въвеждане на план, който сме разработили за действие при кризи", съобщи Маринов. Той увери още, че областните дирекции на МВР също са в готовност. "Информацията е че ще мигрантите направят опит да тръгнат към Северна Македония, но ние сме взели мерки и по нашата граница", заяви вътрешният министър.

Мигранти блокираха жп транспорта в Атина

Десетки мигранти окупираха жп станцията Ларисис в Атина, като спряха движението, надявайки се, че ще бъдат транспортирани до гръцката г...

Във връзка със задържането на български гражданин в Гърция за извършено миналата година убийство на гръцки бизнесмен, вътрешният министър Младен Маринов потвърди информацията, че е задържан български гражданин и че е обявен за издирване неговият брат със заповед на гръцките служби. Маринов изрази готовност, ако Гърция поиска съдействие да й бъде оказано по линия на международното сътрудничество.

По случая с трагичната самолетна катастрофа в Македония, при която загина българско семейство Маринов съобщи, че е разговарял отново с македонския вътрешен министър. Вчера бяха закарани там роднини по пряка линия, за да се направи ДНК сравнителен тест за удостоверяване самоличността на загиналите. "Във връзка сме с главния прокурор на република България. Очакваме официално от властите на Северна Македония през МВнР официални документи, за да направим преценка и да предприемем съответните действия от наша страна. Чакаме да бъдат освободени телата, за да бъдат транспортирани в България", лаконичен бе министърът.

За откритото тяло на Мирослав Стоянов в подземен паркинг в Пловдив министърът съобщи, че в момента се извършва оглед на място и подчерта, че се работи по всички версии, включително по версия за самоубийство, но отказа да уточни коя е водещата версия на разследващите.

Помолен да съобщи дали нараства напрежението във Войводиново и какви мерки предприема МВР, министър Маринов заяви, че ситуацията се следи от службите и увери, че имат готовност при необходимост да реагират, за да не се допусне напрежение.

Миграционният натиск - от турската граница, бежанците предимно от Афганистан и Ирак

От началото на годината 692 нелегални емигранти са опитали да преминат незаконно границите на страната. Това каза министърът на вътрешн...

Запитан за подробности по случая със заплашването на премиера със снимка на пушка през интернет, министър Маринов поясни, че лицето беше установено и задържано във Варна, изяснена е ситуацията по пускането на поста, установено е, че оръжието е въздушно и е иззето. Направена е експертиза, докладван е случаят в прокуратурата и има предупредителен протокол към лицето да не извършва действия, които нарушават закона.

Запитан за задържаните вчера на протеста пред Министерския съвет министърът, каза че са криминално проявени и че са на доклад в Районна прокуратура.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com