Момчето, отказало лечение в знак на протест, помага на дете в будна кома

12075
Момчето, отказало лечение в знак на протест, помага на дете в будна кома

Лицето на кампанията за борба и превенция с хепатита Христо Гешов се обяви в подкрепа на на Мадлен Стоилова, която е на 22 години и е в състояние на будна кома. Момичето от Стара Загора е претърпяла тежка мозъчна операция, а средствата за лечението и са непосилни за семейството и. Приятелите на Меги организират редица благотворителни инициативи, който да помогнат на семейството на момичето.

На 23.02.2014 година в държаната опера на Стара Загора ще се проведе благотворителен концерт организиран от приятелите на болното момиче, на който ще присъства и Христо Гешов. На сцената ще се качат Поли Генова, Орлин Павлов и още много други известни личности, които ще подкрепят с таланта си Меги и семейството и.

Организации злоупотребяват с кампанията "Хепатитът до мен"

Национална информационна кампания за борба и превенция с хепатита под наслов "Хепатитът до мен" стартира на 1.12.2013 година и беше под...

Христо Гешов организира благотворителен концерт в подкрепа на кампанията, която направи декември месец миналата година на 22.02.2014 година в спортна зала „Иван Вазов“ от 19 : 00 часа. На сцената ще се качат : Софи Бард, Стефан Илчев, Теди Кацарова, Тодор Георгиев, Искрен Пецов, Мариана Попова, Нора, Поли Генова и Орлин Горанов. Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на скринингови тестове за хепатит Б и Ц, с който ще бъдат изследвани хора от цяла България.

„За мен и екипът ми са важни и двата концерта и аз съм готов да помогна на тези младежи с каквото мога, защото те сами са направили толкова много и то напълно сами. Организирали са за кратко време доста неща . Обещах им и за напред да им помагам в организирането на подобни мероприятия, както и съдействие пред институциите . Сигурен съм, че заедно, обединени можем да направим много. И двата концерта ще са интересни и в никакъв случай не са си конкуренция, даже напротив. Аз обещах да присъствам на концерта на тези млади хора. Приканвам всички старозагорци да се включат в тези благотворителни кампании и концерти и да изкажат подкрепата си . “-каза Христо Гешов.

Христо Гешов е носител на вируса на хепатит Б с тежки усложнения като цироза на черния дроб в напреднал стадии. Той основа фондация за борба и превенция с хепатита, която си партнира с Национално сдружение „Хепасист“.

„На първо място ние сме хора и точно за това ние трябва да си помагаме. И двете неща са опасни – искрено се надявам Меги да се събуди скоро и да бъде сред приятелите си и това изпитание пред което е изправено семейството и да бъде само лош спомен. Искам да кажа на родителите и, че не са сами, гласа им не е „глас без помощ, глас в пустиня“ и че ние от Фондация „Христо Гешов“ и сдружение „Хепасист“ заставаме зад тях. Живота е борба и в тази борба вие ще сте победители.“- допълни Гешов.

Концерт на "Хепатитът до мен" събра средства за скринингови тестове

1102 лева бяха събрани снощи на благотворителният концерт в гр. Луковит в подкрепа на борбата с хепатита. В концерта взеха участие Йор...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com