МОН изпраща психолози в 52 ОУ в София след смъртта на 11-годишно дете

8492
МОН изпраща психолози в 52 ОУ в София след смъртта на 11-годишно дете
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Психолози от националната мобилна група към МОН започват работа в понеделник, 27 февруари, в 52-ро основно училище в София, където вчера почина дете при трагични обстоятелства, съобщиха от МОН.

Те ще осигурят подкрепа на децата в групови и индивидуални разговори. На специална среща с педагогическия персонал експертите ще дадат насоки за наблюдаване и справяне с посттравматичния стрес сред учениците през следващите дни.

Продължава разследването на смъртта на 11-годишното момиче в София

Продължава разследването на случая със смъртта на 11-годишното момиче. Това съобщи ст. комисар Младен Маринов, директор на СДВР във връ...

Психолозите са готови да окажат помощ на родителите на починалото момиче. При желание от страна на семейството те ще работят и с другото дете, замесено в инцидента преди смъртта на четвъртокласничката.

Освен психолози, в училището отиват и експерти на Регионалното управление на образованието в София град, които ще изяснят всички детайли по организацията и протичането на учебния ден във вчерашния петък. При необходимост ще бъде разпоредена проверка на дейностите в 52-о ОУ по механизма за противодействие на училищния тормоз между децата и учениците в училище.

Към темите на предварително планираните проверки на МОН в училищната мрежа през март т.г. ще се добави и изпълнението на този механизъм.

Във вторник, 28 февруари т.г., министърът на образованието и науката проф. Николай Денков ще се срещне с ръководството на Националното сдружение на общините в България. Ще се търсят общи решения за подобряване на охраната и видеонаблюдението в училищата, както и за осигуряване на ефективна медицинска помощ на територията на учебните заведения.

Разминавания в информацията за това кога е пристигнала линейката за детето от 52 ОУ

"Никакви признаци не е имало момиченцето на дискомфорт. Едва към 16.30 часа учителката е забелязала, че има промяна в настроението на д...

Все още се чака заключението на съдебно-медицинската експертиза, която ще посочи конкретната причина за смъртта на детето от 52-о училище.

Припомняме, че 11-годишно момиче почина, след като съученик го ритна в корема. Първоначално детето не е имало признаци за сериозно нараняване, но след няколко часа колабира. Извикана е линейка, която пристига много бързо в двора на училището и откарва ученичката в „Пирогов”. Въпреки опитите за реанимация, детето е починало.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com