Московски: Сметките могат да намалеят до 50%

5038
Московски: Сметките могат да намалеят до 50%

"Чрез разработената от ГЕРБ Национална стратегия за енергийна ефективност, сметките за отопление и електричество могат да намалеят от 30 до 50%." Това каза водачът на листата на ПП ГЕРБ за 23 МИР Ивайло Московски на среща с домоуправители от столичните квартали „Дианабад" и „Изток", предаде Стандарт нюз.

Националната стратегия за енергийна ефективност предвижда държавата да поеме изцяло разходите за саниране на жилищни блокове и офиси чрез фонда за регионално развитие и фонда за конкурентоспособност.

Хотелиери с колективни искове за сметките за ток

Колективни искове срещу солените сметки за ток ще заведат до края на седмицата хотелиери от цялата страна. Първи това сториха над 40 со...

Тези мерки съществуват и в момента, но не са особено атрактивни за гражданите, тъй като Фондът за регионално развитие поема не повече от 75% от разходите за саниране, а останалото е за сметка за хората. „Нашата идея е първоначалната инвестиция да е за сметка на държавата, като разходите ще се покрият, като се вземе усреднената сметка за последните 12 месеца и хората да имат ангажимент да я плащат пред следващите 2.5 г.", каза водачът на 23 МИР.

По думите му, за да се осъществи Националната стратегия за енергийна ефективност, ще са необходими не повече от 2 години, а необходимите средства ще са не повече от 3 млрд. лв. Освен това санирането ще увеличи цената на жилищата, ремонтите ще дадат работа за бизнеса и кварталите ще изглеждат по съвсем друг начин.

"Тази стратегия е нашият отговор на справедливите протести на хората срещу високите сметки за ток в началото на годината. Тя е осъществима и няколко проекта в София и Варна го доказват", каза Московски. Той призова хората да гласуват по съвест и заяви, че вярва в здравия разум на българите, "защото хората знаят, че ГЕРБ не правят празни обещания и държат на изграждането на устойчива среда и дългосрочни инвестиции."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com