Мрежата избра: Бойко - патриарх!

30631
Мрежата избра: Бойко - патриарх!

Дали пък няма да изберат него за патриарх, питат в социалната мрежа, показвайки колаж на снимката на министър-председателя Бойко Борисов с патриаршески одежди. Разбира се, не е подминат и вицепремиерът Цветан Цветанов, определен за "вицепатриарх", предаде БГНЕС.

Под мотото "Заедно могат повече..." и снимка с бради и църковни одежди от известно време в нета хората се забавляват на т. нар. "патриарх и вицепатриарх". Снимки на "бъдещия кандидат за патриарх" предизвикват много закачки и коментари. Сред тях и силно саркастичните: "Той само това не е бил", "Патриарх Борисов, патриарх Български", "И без това е свикнал да нарича Горния началник - ще се справи".

От няколко дни "патриарх Борисов" вече има и страница във Фейбук – "Бойко Борисов – Патриарх". В нея обаче засега малцина се осмеляват да се припознаят като негови "последователи", тъй като членовете й са близо 200. Информацията за групата казва, че е "за всички, които вярват в Него" и още, че "Той е Пътят, Истината и Животът".

"Ако го изберем за патриарх, ще приеме. Така ще може с едната ръка да реже лентичката, с другата да благославя Европейския съюз, с третата да анатемосва Тройната коалиция, а с четвъртата... да яде филия с мас", съобщават администраторите на страницата. Иронията с думите Борисови стига до там, че някои от познатите изказвания на премиера вече звучат така: "Неведоми са магистралите Божии", "След като се справих със земните дела, ще трябва да се заема и с божиите дела!". Последната е надпис на снимка, на която премиерът е изобразен в монашески дрехи и брада.

Шегите в нета стигат до там, че дори самият избор за патриарх бе осмян, след като на страницата "jokes.bg" се появи обява за работа – за длъжността Патриарх. "Българската православна църква търси да назначи мотивирана личност с опит на позицията патриарх на България", гласи обявата. Част от основните задължения и отговорности са: "Да се кръсти правилно (от десно на лево), да умее да избива на песен всеки случайно попаднал му текст, да се облича съгласно стайлинга на БПЦ. Като допълнителни умения са посочени: палене на свещи, ръсене с китка, целуване на кръст" и др.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com