Муравей Радев е "За" данъците „Вредни храни“ и „Уикенд“

4532
Муравей Радев е "За" данъците „Вредни храни“ и „Уикенд“

Бившият финансов министър Муравей Радев заяви, че подкрепя идеята за създаване на данък „Вредни храни“ и данък „Уикенд“, информира Topnovini.bg. Той обаче уточни, че и за двата налога ще трябва да се намерят компромиси, защото имат някои минуси.

„Отровихме водата, отровихме и въздуха, сега остава и храната да отровим. Не искаме да ядем ГМО продукти, но пък ядем отровни храни. Аз подкрепям данък „Вредни храни“, обясни Радев пред bTV.

Муравей Радев: Сиртакито в Гърция свърши

Пред Гърция има два пътя за изход от кризата – труден и по-труден. Това каза в студиото на bTV бившият финансов министър от кабин...

Той уточни, че като цяло предлагането на подобен данък е нещо необичайно. Плюсът е, че ще има достатъчно време за обществено обсъждане, на което Радев очаква да има много отрицателни мнения. Икономистът добави, че този данък няма отношение към фиска на държавата и няма да пълни хазната.

„В данък „Уикенд“ също има резон. Масово се заобикаля законът, особено при закупуването на скъпи автомобили, яхти и т.н. Това обаче не трябва да важи за имотните сделки, защото много хора развиват малкия си бизнес именно от своите жилища“, заяви Радев.

Според него подобен данък ще помогне много на държавата да събере пари за хазната, но трябва да се внимава за едно основно нещо – да не се увеличи административната тежест за фирмите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com