Мюсюлманско проклятие попречи на съдия да стане шеф на САС?

14504
Мюсюлманско проклятие попречи на съдия да стане шеф на САС?
Снимка: Thinkstock

Публична клетва срещу изглеждащия като фаворит за нов шеф на Софийския апелативен съд Стефан Гроздевхвърлиха вчера имами, начело с бившия главен мюфтия Недим Генджев.

Клетвата е подобна на налагането на анатема в христянството. Това е молитва за вразумление, а не хвърляне на проклятие, коментира самият Недим Генджев пред Нова телевизия. Причината за „молитвата” е решението на съдия Гроздев да регистрира Мустафа Алиш Хаджи за главен мюфтия. И подозренията на Генджев, че съдия Гроздев е взел 350 хил. евро подкуп, за да го направи.

ВСС отстрани временно Веселин Пенгезов и Петър Петров

ВСС отстрани временно председателя на Софийският апелативен съд Веселин Пенгезов до приключване на наказателното производство срещу н...

Гроздев беше номиран през 2003 година като член на ВСС от ДПС. Сега е шеф на търговското отделение на Софийския апелативен съд. Дали заради клетвата или заради нещо друго, но на вчерашното гласуване на Гроздев не му стигнаха два гласа. Той се бореше за мястото на разследвания за злоупотреба с европейски средства Веселин Пенгезов.

„Наложи се да направя молитвата за проклятие, защото мюсюлманското вероизповдание е в пълен колапс заради решението на съдия Гроздев. Имаме само подозрения дали съдията е взел подкуп, но прокуратурата проверява и нека си свърши работата – тогава ще разберем вярно ли е”, коментира Генджев. Бившият главен мюфтия сочи съдия Гроздев за „кадър на определени лица”, но не призна да го е заклеймявал като част от кръга „КОЙ”.

Генджев заяви, че преди седем години е бил задържан по сигнал на покойния Ахмед Емин от тогавашния главен прокурор Никола Филчев. Бях оправдан напълно и сега мисля да съдя държавата, завърши Генджев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com