МВнР е разрешило на руска дипломатическа мисия да прелети над България

4195
МВнР е разрешило на руска дипломатическа мисия да прелети над България
Снимка: Thinkstock

Министерство на външните работи (МВнР) на Република България съобщи, че е издало разрешение на самолет на Руската федерация за прелитане над въздушното пространство на страната на 7 септември.

Руската страна декларира като цел на полета превоз на персонал на дипломатическа мисия. МВнР няма основание за отказ и съгласувано с останалите компетентни институции издава разрешението, обясняват от външното ни ведомство.

Митов: За да минават руски самолети за Сирия, трябва да бъдат проверяване на българско летище

За да бъдат пропускани руски самолети с помощ за Сирия, руската страна трябва да позволи товарите да бъдат проверявани на българско лет...

"Полетът от 7-ми септември не е свързан с отказаните разрешения за прелитания в българското въздушно пространство на руски военно-транспортни въздухоплавателни средства по маршрут от Руската федерация до Сирия", уточняват от МВнР.

Вчера Министерство на външните работи потвърди, че е отказало да издаде разрешения за прелитания в българското въздушно пространство на руски военни самолети до Сирия. Основанието за отказа е свързано с некоректно посочена информация в исканията за прелитане над територията на България относно целта на полетите и превозвания товар, обясниха от министерството.

За да бъдат пропускани руски самолети с помощ за Сирия, руската страна трябва да позволи товарите да бъдат проверявани на българско летище, каза министърът на външните работи Даниел Митов в отговор на поисканото от България обяснение защо страната ни не е пропуснала руски самолети до Сирия през нашето въздушно пространство. От думите му обаче стана ясно, че България не е получила официално запитване защо страната ни не е допуснала самолетите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com