МВР преброи 400 протестиращи

20184
МВР преброи 400 протестиращи

Част от протестиращите пристигнаха на Ректората на Софийския университет, предаде „Фокус”.

Протестиращите застанаха на осевата линия, като по думите им, с това те искат да не пречат на движението. Движението в района на Ректората не е спряно, към 18:40.

Биволъ: МВР "сводка" от пресцентъра на БСП за протестите на 12 ноември

На Facebook аницата на Биволъ се появи, съобщение, в което се казва, че от мейла bsp.prescentyr@gmail.com днес, към 14 часа е получена ...

20:05 400 души са били протестиращите в центъра на столицата към 19.30 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР. Служители на полицията осигуряват обществения ред. По данни на СДВР, няма данни за инциденти и нарушения на обществения ред. Към момента няма задържани от протеста в столицата.

19:50 Около 50 протестиращи се присъединиха към протеста пред парламента. Протестиращите са дошли в посока откъм Централен Военен клуб. Недоволните граждани скандират „Мафия” и „Оставка”. Протестиращите развяват български знамена и тупат на барабани. В градинката до Художествената академия има около 10 протестиращи. Двама протестиращи са поставили пластмасови каски на главите си. Друг протестиращ носи конска глава, направена от стиропор.

19:25 Протестиращите хвърлят пиратки по сградата на парламента. Периодично ескалира напрежението на протеста, след като полицаите вземат в ръцете си каски и щитове. По-рано протестиращите се бяха отдръпнали към паметника на Цар Освободител, но сега отново се приближиха към металните заграждения пред Народното събрание. Успоредно на металните заграждения има жива верига в две редици от полицаи. Няколко студенти са се качили на паметника на Цар Освободител и развяват знамето на „Ранобудните студенти”. Те скандират „Всеки ден ще е така до оставката”. Полицейското присъствие е засилено. Движението пред СУ „Св. Климент Охридски” не е спряно. Протестиращите пред Народното събрание развяват българско знаме, носят плакати с изображението на Васил Левски, скандират „оставка”.

18:20 Протестиращите ритат металните заграждения пред Народното събрание с викове: „Оставка”. В рамките на огражденията, в градинката пред Ректората на Софийския университет, има кола на „Пожарна безопасност”. Протестиращите свирят на свирки и надуват вувузели. Полицейското присъствие в района е засилено.

Полицията проверява влизащите в София автобуси

„Имаме сигнал, че на всички входве на столицата са разположени полицейски екипи, които проверяват документи на пътниците и не доп...

18:00 Студентите се преместиха към метрото, вероятно за флашмоб, пише NOрешарски.

Снимка: NOрешарски

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Добри новини за храните на борсите
Добри новини за храните на борсите

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния...