МВР пусна видео от ареста на Ценко Чоков

5216
МВР пусна видео от ареста на Ценко Чоков

Пресцентърът на МВР разпространи видео от ареста на кмета на врачанското село Галиче Ценко Чоков.

Вчера сутринта то осъмна блокирано от стотина полицаи и жандармеристи. Екипи на ДАНС и ГДБОП започнаха масови проверки и обиски по явно предварително определени къщи малко след 6 ч. Час след започване на акцията се разбра, че 12 души от селото са задържани.

Полицията открила 14 хил. лв. в дома на Чоков

Спецпрокуратурата определи кмета на Галиче Ценко Чоков за ръководител на организирана престъпна група. Повдигнати са му обвинения за от...

Сред тях са и скандалният кмет на Галиче Ценко Чоков и по-малкият му син Мартин. Чоков бил открит в младежкия дом на селото, където го закопчали пред приятелите му, с които пирувал цяла нощ. Няколко пъти Чоков бе воден до сградата на кметството, където е бил разпитван, а от кабинета му са иззети документи, предаде "24 часа".

Организираната престъпна група, ръководена от кмета на село Галиче Ценко Чоков е давала пари между 100 и 300 лева срещу 20% лихва, съобщи днес шефът на апелативната спецпрокуратура Даниела Попова.

Синът му Мартин също е участник в групата. Той има общи обвинения за хулиганство и изнудване. По време на специализираната акция, ръководена от спецпрокуратурата и ГДБОП са били извършени 45 претърсвания и обиски. 20 свидетели, трима от които анонимни, са разпитани. Повечето от тях пред съдия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com