МВР ще командирова 730 полицаи по морето

321
МВР ще командирова 730 полицаи по морето
Снимка: БГНЕС

Тази година Министерството на вътрешните работи ще командирова повече служители по Черноморието. Това каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на брифинг във връзка със сигурността и предприетите действия за предстоящия летен туристически сезон.

"Очакваме един интензивен и надявам се добър туристически сезон. 730 служители ще бъдат командировани в района на Черноморието. Правим всички усилия да осигурим и по-добра организация на работата по отношения на случаите, в които чуждестранните туристи имат нужда да подадат информация и жалби", обясни тя.

България ще привлича по-богати туристи

Страната ни има потенциал да привлече по-богати туристи, смята министърът на туризма Николина Ангелкова.  По думите й в момента Б...

"През тази година Министерството на вътрешните работи планира и по-активни и повече специализирани полицейски операции, които да бъдат насочени към конкретни проблеми", каза още вътрешният министър, предаде Фокус.

По думите ѝ по време на срещата между професионалното и политическото ръководство на МВР и представителите на страните, от които традиционно идват туристи в България, са отчетени предприетите мерки за сигурност за изминалия зимен туристически сезон и са отчетени резултатите от тях. Представени са и мерките, които се предприемат за летния с цел да се гарантира сигурността на чуждите туристи и тяхното пребиваване в България.

"Има вече добри традиции в това отношение - мерки, които прилагаме, като съвместните патрули с полицаи от други държави - Румъния, Чехия, а при зимния период имаме и добър контакт с гръцките колеги. Продължаваме и с тази практика", допълни министър Бъчварова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com